100% Winterswijk Trofee voor SKB, puiprijs naar Wibra

7 januari 2019

WINTERSWIJK – Streekziekenhuis Koningin Beatrix heeft dit jaar de 100% Winterswijk Trofee gewonnen. De Pui Promotie Prijs ging naar textielwinkel Wibra. Beide prijzen werden vanavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk in museumwerkplaats Transit Oost.

 

Volgens de jury van de 100% Winterswijk Trofee is Streekziekenhuis Koningin Beatrix er vorig jaar het beste in geslaagd om Winterswijk op een positieve manier op de kaart te zetten. In een onderzoek van Elsevier naar de kwaliteit van de ziekenhuizen in Nederland kwam het SKB als beste uit de bus. “De patiëntgerichtheid, de dienstverlening, wordt heel goed beoordeeld. En dat geldt ook voor de medische zorg. Ook in het jaar ervoor hoorde het SKB bij de top in Nederland. En daarmee zetten zij Winterswijk ook landelijk op een goede manier op de kaart”, zei juryvoorzitter Marlies Joldersma bij de uitreiking van de trofee.  (Foto: SKB-medewerkers met burgemeester Joris Bengevoord, foto Wim Ruesink)

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of instelling die Winterswijk in het voorgaande jaar het beste heeft gepromoot. In de jury zitten vertegenwoordigers van de VVV, winkeliersvereniging ABHCity, Ondernemerskring Winterswijk (OWIN), Horeca Nederland, gemeentebestuur en Stichting Winterswijk Marketing.

 

Wibra
De Pui Promotie Prijs wordt jaarlijks toegekend aan de ondernemer die zijn pand op de meest voorbeeldige wijze heeft verbouwd. De prijs – een fraai ingelijste foto van het winnende pand- ging dit jaar naar Wibra voor de verbouwing van de gevel van het winkelpand aan de Wooldstraat 14. Wethouder Wim Aalderink reikte de prijs uit aan filiaalmanager Jacqueline Lievers (foto). Aalderink memoreerde daarbij dat de afgelopen twee jaar van zeven winkels in het centrum de puien zijn verbouwd. “We zijn blij te constateren dat bij veel panden de soms erg forse luifels verdwijnen en dat de gevels van de winkelpanden weer in het zicht komen.”

De commissie Puiprijs vond dat het Wibra-pand na verbouwing het meest bijdraagt aan de positieve beleving van het centrum van Winterswijk. “Bij het pand waren de grove luifels zo sterk in beeld dat het zicht op de winkel bijna geheel werd weggenomen. Na de verbouwing is er letterlijk lucht en ruimte ontstaan in de Wooldstraat en Satinksplas. Met gebruik van mooie materialen en slanke constructies is er volledig zicht op de winkel”, luidde het oordeel van de commissie, met vertegenwoordigers van winkeliersvereniging ABHCity, Adviescommissie Cultuurhistorie, Gelders Genootschap en de gemeente Winterswijk.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

Gerelateerde artikelen