10.000 kinderen en ouders naar de film met Kinderhulp

25 november 2017

10.000 kinderen en ouders naar de film tijdens de eerste editie van het Kinderhulp Sinterklaasfeest

Voor 1 op de 8 kinderen in armoede in Nederland is pakjesavond niet vanzelfsprekend

Amsterdam – Vandaag nodigde Nationaal Fonds Kinderhulp 10.000 kinderen en ouders uit voor een filmochtend bij 22 Pathé bioscopen door het land. Deze ochtend is bedoeld voor kinderen die in armoede leven en voor wie december helemaal geen feestje is. In het kader van Actie Pepernoot werd de nieuwste Sinterklaasfilm gedraaid en maakten de Pieten van De Club van Sinterklaas ook hun opwachting. De eerste editie van het Kinderhulp Sinterklaasfeest werd afgetrapt in Pathé Arena door nieuwe ambassadeur Rudolph van Veen.

“Het Sinterklaasfeest is voor iedereen!”, zegt Rudolph van Veen tijdens de landelijke aftrap van het Kinderhulp Sinterklaasfeest. “Hoe fijn is het dat ook echt alle kinderen dit kunnen vieren!” Naast de landelijke aftrap in Pathé Arena Amsterdam openden 21 Pathé bioscopen hun deuren voor duizenden blije kinderen en hun ouders.

Kinderen genoten van feestelijke ochtend

De kinderen hebben genoten van de film Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer, waarbij een hapje en een drankje natuurlijk niet mochten ontbreken. Daarnaast ontmoetten ze de Sint en de Pieten van De Club van Sinterklaas in levende lijve, die er een extra feestje van maakten. Uiteraard gingen de kinderen niet met lege handen naar huis, er lag voor ieder van hen een leuke goodiebag klaar.

Kinderhulp Sinterklaasfeest onderdeel van Actie Pepernoot

Met Actie Pepernoot zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp al 17 jaar dat kinderen die in armoede leven tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. In 2016 waren dit er 59.715 en we hopen dit jaar ruim 90.000 kinderen blij te kunnen maken met een cadeau. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ter waarde van € 20,- aanvragen waarmee ze bij bol.com een persoonlijk cadeau voor het kind kunnen uitzoeken.

Met dank aan

Actie Pepernoot wordt ondersteund door de VriendenLoterij, die ervoor zorgt dat 50.000 kinderen in Nederland toch een Sinterklaascadeau krijgen, en uiteraard donateurs. Het eerste grootse Kinderhulp Sinterklaasfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Pathé, die haar bioscopen openstelt en Dutch Filmworks, die de film ‘Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer’ op deze feestelijke ochtend aan Kinderhulp vrijgeeft.

Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/actiepepernoot


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen