350 jaar Achterhoek

25 juli 2018

Bezoek de dahliatuin met wel 200 soorten en kleuren dahlia’s. Dit jaar met als thema 350 jaar Achterhoek. De regio wordt uitgebeeld aan de hand van foto’s van de gemeentehuizen, wapens en logo’s. Ook de gemeente Winterswijk is present.

De dahliatuin in Rekken staat dit jaar in het teken van 350 jaar Achterhoek. Het jaar 1668 is genoemd als het ontstaansjaar van de streeknaam. Toen publiceerde de dichter Willem Sluiter zijn bekendste dichtregels: “Waer iemant duisent vreugden soek,/ Mijn vreugt is in dees’ achter-hoek.” Hoewel de streeknaam hier niet aan is ontleend, bestaat er wel indirect een verband mee.

In deze tuin staan 200 verschillende soorten en kleuren dahlia’s. Ongeveer 3.000 planten zijn te bewonderen in al zijn schoonheid en pracht. In 2010 is de tuin aangelegd naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het Volksfeest in Rekken. Vrijwilligers onderhouden de tuin. Het park bij de Piepermolen wordt om de twee jaar gratis opengesteld voor publiek. De tuin laat heel veel variatie zien in het bloemenspel. Echt een lust voor het oog. De Piepermolen op de achtergrond maakt het prachtige en kleurrijke beeld helemaal compleet. Dahliatuin Rekken, Rekkenseweg 87, 7157 AC Rekken. Open tot 14 oktober 2018.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen