50+ Krant vol plannen tweede jaar in

24 juli 2017

Dit julinummer is alweer de zesde 50+ Krant en daarmee sluiten we onze eerste jaargang – begonnen in september 2016 – af.  Een jaargang waar we met veel plezier op terugkijken. Het was namelijk best een klus om zo’n blad – met een geheel nieuw concept en een klein team – vanuit het niets op te bouwen. En dat in een voor papieren uitgaven toch wel lastige markt.
Zonder ons al te veel op de borst te kloppen, menen we een krant te hebben ontwikkeld waar behoefte aan is. De vele positieve reacties van lezers geven aan dat we wat dat betreft op de goede weg zijn.  Regelmatig worden we gevraagd ‘wanneer de nieuwe krant weer komt’ en af en toe mopperen mensen dat ze hem niet gekregen hebben. Fouten in de bezorging zijn natuurlijk altijd te betreuren, maar als mensen aangeven de krant niet te hebben gezien, is dat wel een teken dat ze ’m nu al echt missen.

Voltreffer
Dat is niet zo gek, want we hebben in dat eerste jaar al menig verhaal gebracht dat talk of the town werd. Oud-profvoetballer Ben Polak en schaatser/fietser Jan Kip vertelden dat ze na de publicatie niet meer rustig over straat konden lopen. Veel mensen stuurden mammoetonderzoeker Dick Mol (50+ Krant mei) ongevraagd een exemplaar van de krant naar zijn huis in Hoofddorp. Regelmatig konden we ook een primeurtje brengen: zoals dat er een nieuwe uitgave van De Schuilplaats van Johanna Reiss komt en dat het SKB zijn oogpoli gaat uitbreiden. Een absolute voltreffer was het verhaal over de meest voorkomende Winterswijkse achternamen. Iedereen keek of en waar zijn naam in de lijst stond. Volgend jaar hopen we daarom een nieuwe ‘Winterswijkse top-100’ te kunnen presenteren. Ook sloegen de speciale lezersacties (prijsvragen met te winnen entreekaartjes, boeken, etc.) erg aan.

Website
Wat is er verder in dat eerste jaar gebeurd? In december verscheen een speciaal kerstnummer, in april werd een grote 50+ Beurs gehouden, waar ruim tweeduizend  bezoekers op afkwamen en tot slot werden website, Twitter-account en Facebookpagina ingericht om ook online nieuws, verhalen en aanbiedingen van adverteerders te kunnen plaatsen. Als u daarom altijd op de hoogte wilt blijven van wat er in Winterswijk speelt, kijk dan regelmatig op www.devijftigpluskrant.nl en volg ons op Facebook (facebook.com/De 50+ Krant) en Twitter (twitter.com/DeKrant50plus).

Plannen
Ons nieuws, de verhalen en rubrieken zijn gericht op alle Winterswijkers, met een accent op de vijftigplussers. Zij blijken verhalen en interviews over Winterswijk(ers) van toen en nu gretig te lezen en dat toont de grote betrokkenheid van de inwoners met hun woonplaats aan. Daarom hebben we volop plannen voor de tweede jaargang die in september begint. De redactie krijgt in de krant meer ruimte om verhalen mooi te presenteren en er liggen al heel wat leuke ideeën voor boeiende verhalen op de plank.  Maar uitgeverij Te Loo Media van deze krant heeft meer plannen. Volgend voorjaar komt er weer een beurs, ditmaal nog ruimer en grootser opgezet en er staat nog een speciaal verrassings-evenement gepland, waarover we u binnenkort nader zullen informeren.

 

Mail ons
Natuurlijk, in zo’n eerste jaar hebben we onze weg moeten vinden en zal heus niet elk verhaal een voltreffer zijn geweest, maar we denken nu wel een aardig idee te hebben over wat u als Winterswijker graag wilt lezen.  Heeft u nieuws, suggesties of ideeën? Mail dan naar redactie@devijftigpluskrant.nl. Hopelijk leidt dat tot nieuws op de site of een mooi verhaal in een van de volgende uitgaves. In 2017 verschijnen er nog kranten op vrijdag 29 september en vrijdag 24 november. Heeft u onze krant in dat weekend niet gekregen? Kijk of er misschien geen ‘nee-nee’-sticker op uw bus zit en mail anders naar sandd@mecodistributie.nl , dan krijgt u zo spoedig mogelijk een nieuw exemplaar in de bus. Losse nummers zijn ook gratis af te halen bij de Jumbo, boekhandel Kramer, het oude raadhuis, het gemeentekantoor, SKB, de Pronsweide en alle adverterende winkeliers. En voor als u familie of kennissen ver weg heeft wonen: de bladerbare versie van de 50+ Krant staat ook op onze website.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen