50+ Krant-uitgever Franz te Loo als dj aan de slag bij Leuk.fm

28 september 2017

Mensen plezier bezorgen met vrolijke muziek

 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 50+ Krant-uitgever Franz te Loo heeft er een ‘leuk’ klusje bij: elke zondagochtend draait hij nu als dj bij regionale omroep Leuk.fm.

 

Het eerste nummer dat Franz voor Leuk.fm draaide was Overal van André Hazes-imitator  Lesley Williams. Nederlands- en Duitstalige muziek en jarenzestig-evergreens, het genre waarop Leuk.fm zich richt, is volgens Franz te Loo springlevend. “In de Achterhoek is deze muziek al jaren heel populair en dat heeft de laatste jaren zelfs nog een impuls gekregen. Kijk maar eens naar al die Oktoberfesten en Piratenfestijnen, die zijn ongekend populair, ook bij jongeren en zeker in  grensgemeenten en natuurlijk over de grens.  Een zangeres als Helene Fischer is in Duitsland razend populair en treedt op voor uitverkochte stadions. Het is vrolijke en melodieuze muziek. En origineel, niet van die bewerkte computermuziek of geprogrammeerde housebeats”.

Franz, in het verleden actief in meerdere dansorkesten en als radiomaker, heeft zich de laatste jaren helemaal gericht op het opbouwen van zijn Te Loo Media, uitgever van de 50+ Krant en organisator van beurzen en evenementen, waaronder komend voorjaar een optreden van ooit ‘zijn’ orkest Die Slingetaler. Maar toen Franz de kans kreeg om ook weer als dj aan de slag te gaan, zei hij onmiddellijk ja: “Want op straat word ik nog steeds aangesproken door mensen die zeggen:  wanneer ga je weer radio doen? Dat is mijn motivatie: mensen blij maken met een ochtend vrolijke muziek”.

Voor de duidelijkheid voegt hij eraan toe dat zijn muziekkeuze op de zondagochtend zich niet zal beperken tot typische Schlager- of volksmuziek. “Ook bands als De Dijk en andere Nederlandstalige popgroepen die echt kwaliteitsmuziek maken, laat ik aan bod komen”.

 

Leuk.fm is het Nederlands-/Duitstalige zusje van omroep Gelre.fm, dat een bredere programmering heeft met meer algemene popmuziek van nu en de laatste decennia. Ook brengt de zender sport en regionaal nieuws, met doordeweeks elk uur een nieuwsbulletin op zowel Gelre.fm als Leuk.fm. Gelre.fm zelf brengt volgens stationmanager Jorg Ebbers typische arbeidsvitaminen-muziek, waarop  veel  huisvrouwen en werkenden in onder meer de bouw afstemmen.

 

Franz te Loo is elke zondagochtend van 8.00 tot 11.00 uur te horen op Leuk.fm De zender is op 106.9 te beluisteren en digitaal op DAB+. Voor de kanalen waarop de zender via glasvezel te ontvangen is: zie www.leuk.fm.

 

 

Franz te Loo:”Ik word vaak aangesproken met de vraag: wanneer ga je weer radio doen?”


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen