50duizendste gast bij kerstdiners voor eenzame ouderen

20 december 2018

Amsterdam – Een jaar lang activiteiten samen met het Ouderenfonds. Dat kregen de heer en mevrouw Korenblek uit Amsterdam gisteravond uit handen van niemand minder dan zanger Ronnie Tober en Else Hofland van het Nationaal Ouderenfonds. Het echtpaar is al bijna 60 jaar bij elkaar maar komt de afgelopen 2 jaar lastig de deur uit door gezondheidsproblemen. De waarde cheque werd uitgereikt tijdens 1 van de 48 kerstdiners die al 15 jaar worden georganiseerd in samenwerking met Van der Valk hotels. Dit jaar meldde zich de 50duizendste gast bij het Van der Valk hotel Amsterdam Overamstel waar het gisteravond 1 groot feest was voor ruim 100 ouderen.

De ouderen, sommigen met hulpmiddelen als rollators kwamen samen de diner zaal in, waar ze amper anderhalf uur later in polonaise de zaal ronddansten op de muziek van ras-entertainer Ronnie Tober. Klassiekers als ‘Ik vind je geweldig’ en ‘Geef die rozen aan Sandra’ maar ook I’m dreamning of a white Christmas’ en een ode aan Ramses Shaffy sloegen in als een muzikale bom. Rond de klok van 21:00 uur vertrok iedereen huiswaarts al dan niet met behulp van de aanwezige vrijwilligers. Sommigen met telefoonnummers van mensen die ze ontmoetten tijdens het diner.  Het Ouderenfonds legt elk jaar contactkaartjes op tafel zodat de gasten gegevens kunnen uitwisselen.

Else Hofland van het Nationaal Ouderenfonds: “Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom samen met Van der Valk Hotels elk jaar door het hele land kerstdiners om eenzame ouderen samen te brengen in de donkere dagen. “”

Directeur en gastheer Thymen Simons opende de avond en serveerde met zijn team een heerlijk 3 gangen menu bestaand uit een fris tomatensoepje, een heerlijke varkenshaas en een klassieke dame blanche (met advocaat natuurlijk). Voor de kersverse eigenaar van het nieuwste van der Valk hotel in Amsterdam was het de eerste keer dat een kerstdiner voor eenzame ouderen werd georganiseerd: “Je zou het bijna een traditie kunnen noemen dat van der Valk dit door heel het land al 15 jaar doet. Wij vonden het indrukwekkend hoeveel een avondje uit zoals dit voor ouderen betekent en zijn blij dat we het jaar op deze wijze samen met hen mochten afsluiten.”

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de ruim 3.000 stranduitjes, OldStars walking football, de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn en jaarlijkse kerstdiners voorbeelden. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen