60+fitness bij Pronsweide

7 juni 2019

WINTERSWIJK – Wie moeite heeft met bewegen, het bewaren van het evenwicht of snel vermoeid raakt, kan van maandagmiddag t/m donderdagmiddag  terecht in Pronsweide voor 60+fitness. Steeds meer ouderen in Winterswijk benutten de mogelijkheid om onder deskundige leiding van een fysiotherapeut actief te zijn in de moderne oefenzaal van het verpleeghuis aan de Morgenzonweg.

Fysiotherapeut Anne Oude Luttikhuis  vertelt: “Het is belangrijk dat ouderen in beweging blijven. Middels deze fitnessgroepen zien we dat ouderen gemotiveerd zijn om aan hun conditie en spierkracht te werken. Dit alles in een veilige omgeving zonder de hectiek van een sportschool. We beginnen met een gezamenlijke warming-up waarna een ieder zelfstandig aan het werk gaat.”

“We hebben er lol in en ik merk ook echt verbetering; en dat op mijn 82e!”, zegt mevrouw Brittijn die wekelijks de fitnessgroep bezoekt. “Ik vind een goede begeleiding erg belangrijk. Dat er steeds een fysiotherapeut  bij is, was voor mij de reden om hier voor te kiezen.” Ook de sociale contacten zijn erg prettig hier, aldus de 85-jarige mevrouw Egbers die net op de fiets in de oefenzaal ”naar Groenlo” is geweest. “Via via hoorde ik van deze mogelijkheid, zeker geen spijt van.”

Voor aanmelden en informatie kan men terecht bij de afdeling fysiotherapie van Pronsweide, tel. 0543-546611 of fysio.pronsweide@szmk.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen