A.s zaterdag: Landelijke Open azc dag

19 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 van 13.00 – 16.00 uur is de Open azc dag. Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, veertig locaties nemen deel. Vorig jaar trok de Open azc dag ruim 27.000 bezoekers.

Elkaar ontmoeten

Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

 

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Deelnemende locaties

Er nemen veertig locaties deel aan de Open azc dag. Een greep uit de activiteiten:

-Op azc Utrecht geven bewoners een schilderworkshop, er is een clinic longboard en een voetbaltoernooi.

-Op azc Rijswijk is er een keepersclinic door bewoner Kawa, speler bij Vitesse speelt en oud-speler van het Syrische nationale elftal.

-Op azc Rotterdam organiseren bewoners een thee- en koffieceremonie met thee en koffie uit verschillende landen.

-Op azc Winterswijk kunnen bezoekers op de foto in klederdracht uit o.a. Iran en Syrië.

Op www.openazc.nl zijn alle locaties en het programma per locatie te vinden.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen