Aalten krijgt een ‘mini-Silicon Valley’

8 september 2017

AALTEN – De Achterhoek krijgt binnenkort een ‘mini-Silicon Valley’.  Naar het voorbeeld van deze high-tech vallei in het Amerikaanse Californië begint Beele Engineering eind september in het centrum van Aalten aan de bouw van haar Sealing Valley.  In 45 jaar heeft oprichter en eigenaar Hans Beele zijn bedrijf ontwikkeld tot een wereldwijde autoriteit op het gebied van afdichtingssystemen. De producten van Beele voorkomen dat brand, rook, water en gassen zich via kabel- en buizeninstallaties verspreiden.

“We worden dagelijks met rampen geconfronteerd”, aldus Beele. “Neem de brand in de Grenfell Tower in Londen afgelopen juni. Na zo’n grote brand volgt een onderzoek, en de conclusie is dan dat een koelkast de oorzaak was. Dat kan zo zijn, maar we hebben het over het gevolg. Je moet toch voorkomen dat een kleine brand zo’n enorme omvang krijgt. Helaas is geld vaak belangrijker dan veiligheid.”

Veiligheid vergroten
Beele vindt dat er te weinig gedaan wordt om de bescherming tegen brand en water op een hoger niveau te krijgen. Daarom besloot hij een campus op te richten waar nieuwe producten worden ontwikkeld en getest, maar ook om kennis over te dragen. Op de campus komen onder andere een educatiecentrum, productieruimtes, laboratoria voor research en development en een ruimte waar mechanische en brandtesten kunnen worden uitgevoerd.

Open blik
Beele: “Ik wil vooral jonge mensen aantrekken, die hebben een open blik en houden niet vast aan tradities. Je krijgt hier veel vrijheid om je eigen interesses te volgen. We doen ook veel internationale projecten, dus als je wilt kun je veel op reis. We zoeken jong talent met diverse achtergronden, zoals ICT, chemie, werktuigbouwkunde, design en marketing.”

De bouw van de Sealing Valley campus wordt op 20 september officieel gestart. Voor meer informatie: www.sealingvalley.com


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen