Aantal verkooppunten vuurwerk al jaren op peil

9 december 2017

Het aantal locaties in Winterswijk waar men gedurende de laatste decemberdagen vuurwerk kan kopen staat al jaren op zeven. De gemeente Winterswijk heeft in haar APV geen limiet van het aantal verkooppunten vastgelegd.

Regels en controles
De vuurwerkverkooppunten moeten zich houden aan de regels van het (landelijk) vuurwerkbesluit. De gemeente is het bevoegde gezag wat betreft milieutoezicht en vergunningverlening.  De Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) voert namens de gemeente de controles uit bij al die verkooppunten. Zowel in het najaar als tijdens de eindejaarsverkoop.

Verkooppunten
In de gemeente Winterswijk zijn de volgende verkooppunten aanwezig:

Geen verkoop op zondag 31 december
Weliswaar is zondag 31 december a.s. als koopzondag aangewezen, maar op grond van het landelijke vuurwerkbesluit mag  geen vuurwerk op zondag verkocht worden. Volgens dit besluit mag alleen vuurwerk aan consumenten worden verkocht op 29, 30 en 31 december, behalve als een van deze data een zondag is. In dat geval mag verkoop plaatsvinden op 28, 29 en 30 december.

Met dank aan gemeente Winterswijk voor de verstrekte info.

Vuurwerkverkoper: “Heerlijk, ook eens uitgerust met oudjaar”

Hobbyhuis Heinen aan de Ratumsestraat is een van de zeven vuurwerkverkooppunten in Winterswijk. Op de vraag of het goed verdienen is aan vuurwerk, antwoordt ondernemer Willy Heinen: “Het is moeilijk; keuringen, bunkers, sprinklers, folders, personeel. Het is echt een kwestie van investeringen terugverdienen. Ik denk dat niemand meer gaat beginnen met de verkoop van vuurwerk door de onzekere toekomst hierover”. Over de komende oudejaarsdag zonder vuurwerkverkoop is hij wel te spreken: “Heerlijk, zijn we ook eens een keer uitgerust op oudejaarsavond”.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen