Achterhoek inspiratie voor Het Wild Kookboek

20 oktober 2017

BORCULO – Knappend haardvuur, mistige herfstochtenden, jagers en honden in het bos. Het is wildtijd en restaurants in het wonderschone coulisselandschap van de Achterhoek, hart van jagend Nederland, serveren de mooiste gerechten.  Culinair journalist Jacques Hermus reisde in de Achterhoek langs jagers en wildslagers, langs chefs en wijnmakers en tekende recepten op van twintig chef-koks. Met als resultaat: Het Wild Kookboek.
Het boek geeft antwoord op vragen over de soorten wild in ons land, jachttechnieken en jagersrituelen, paddenstoelen, bessen, noten en kruiden. Waar koop je het beste wild? Hoe maak je het schoon? Hoe kun je het bewaren? Hoe maak je een krachtige wildsaus en houd je het vlees mals en smakelijk?

Jacques Hermus schrijft al twintig jaar voor verschillende kranten en tijdschriften over eten en drinken. Hij eet en drinkt de wereld rond: soms met bier en burgers, soms met whisky en wild, vaak met wijn en wonderbaarlijke gerechten. Maar altijd met smaak en een onstuitbare nieuwsgierigheid naar het verhaal achter ons eten. Eerder verscheen van zijn hand Het wilde eten.

Bestellen: www.wildetenindeachterhoek.nl/wildkookboek


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen