Adventsconcert van het Madrigalkoor Vreden in Zwillbrock

9 december 2019

ZWILLBROCK – Op zondag 15 december geeft het Madrigalkoor Vreden om 16.30 uur een Adventsconcert in de barokkerk van Zwillbrock. Het gezelschap vertolkt werken uit de barok, de klassieke tijd en de moderne muziek.
Het concert begint met de vertolking van het Ave Maria van Francesco Volpintesta. Dan volgt de cantate Nun komm, der Heiden Heiland van Georg Phillip Telemann. Aansluitend zingt het Madrigaalkoor drie voor koor gezette adventsliederen uit het Orgelbüchlein van Johann Sebastian Bach, alsmede zijn Psallite Deo nostro in laetitia.
Met de cantate Lauft, ihr Hirten, allzugleich van Michael Haydn, de gospel Go tell it on the mountain, en het Jazz Gloria van Natalie Sleeth richten de uitvoerenden de blik op het kerstverhaal. Lof en dankbaarheid staan centraal in het koorwerk Look at the World van John Rutter. De solopartijen in de cantates worden gezongen door sopraan Stefanie Busskönning. Verder werken mee een strijkensemble en aan het orgel Udo Nobis. Het geheel staat onder muzikale leiding van Kurt-Ludwig Forg. Ook dit jaar worden de bezoekers uitgenodigd enkele bekende advents- en kerstliederen met het koor mee te zingen. De entree is gratis. Na afloop wordt aan de uitgang gecollecteerd.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen