Aftrap walking football in Winterswijk op 19 april

2 april 2019

WINTERSWIJK – Vier Winterswijkse voetbalclubs beginnen met walking football. Op vrijdag 19 april zijn belangstellenden welkom voor de aftrap op sportcomplex ’t Huitinkveld van FC Trias. De volgende trainingen zijn op 26 april bij FC Winterswijk, op 3 mei bij VV MEC en op 10 mei bij SC Meddo.
Belangstellenden kunnen vrijblijvend een paar keer gratis meetrainen. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Je hoeft geen lid of oud-voetballer te zijn van een van de clubs. De belangrijkste regels van het spel zijn: zes tegen zes, geen keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. De deelnemende clubs adviseren de spelers makkelijke kleding en schoeisel aan te trekken (voetbal-, wandel-, hockey- of gymschoenen).
Bij de officiële aftrap op 19 april staat om 10.00 uur de koffie klaar en is er een korte uitleg in de kantine, rond 10.30 uur start de training onder leiding van OldStars-trainer Peter Jansen. De andere trainingen beginnen eveneens om 10.00 uur met koffie. Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar actief@winterswijk.nl.
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om walking football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Foto: oldstars.nl

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen