Alzheimer Café Lichtenvoorde over Relatieverandering bij dementie

15 juni 2017

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

 

Het thema van deze maand is: Relatieverandering bij dementie

Dementie is erg ingrijpend voor de persoon zelf en voor de directbetrokkenen. De aard van de aandoening maakt dat iemand in alles afhankelijk wordt. De gezonde partner, maar ook de omgeving staat voor de moeilijke taak een (gelijkwaardige) relatie om te zetten naar een zorgrelatie. Ongevraagd moet de verzorger immers de regie over het leven van de dementerende partner overnemen. De beleving van dit proces van de persoon met dementie en zijn omgeving komt aan bod, veranderende intimiteit en seksualiteit, ethische aspecten, schuldgevoelens. Hoe moeten of kunnen we met deze veranderende relatie omgaan? Wat voor houding moet je ontwikkelen om verbondenheid te blijven voelen met de partner met dementie.

 

Wanneer: woensdag 28 juni 2017

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen