Ambtenaren Winterswijk gul voor hospicegroep De Lelie

9 januari 2018

WINTERSWIJK – Ambtenaren van de gemeente Winterswijk hebben een groot deel van de waarde van hun kerstpakket geschonken aan Hospicegroep De Lelie. Gisteren overhandigde gemeentesecretaris Alwin Oortgiesen een cheque van € 1.029 aan voorzitter H. ten Kate van Hospicegroep De Lelie. “Elk jaar kunnen medewerkers de waarde van hun kerstpakket geheel of gedeeltelijk schenken aan een Winterswijks goed doel”, legt Oortgiesen uit. “Ditmaal was gekozen voor twee goede doelen, te weten Hospice De Lelie en ‘De kerstboom van de Post’ (een initiatief van de Post). Ik vind het mooi dat we als organisatie goede doelen kunnen ondersteunen. Daaruit blijkt dat onze medewerkers erg betrokken zijn bij de Winterswijkse samenleving.”
Hospice De Lelie is een gastvrij huis voor mensen die spoedig zullen sterven. Als thuisverzorging onmogelijk is, bijvoorbeeld omdat de situatie dit niet toelaat of de familie overbelast raakt, kan het hospice uitkomst bieden. De Lelie biedt plaats aan vier gasten.
Hospicegroep De Lelie is in 2005 ontstaan uit een fusie van Vrijwilligers Terminale Zorg Oost- Achterhoek en Hospice De Lelie in Winterswijk. Momenteel zijn in de oostelijke Achterhoek zo’n 80 vrijwilligers beschikbaar. Zij zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind. Twee betaalde coördinatoren van de terminale thuis- en hospicezorg begeleiden deze vrijwilligers.
Het werk wordt gedeeltelijk gesubsidieerd, maar het kan alleen goed worden gedaan met financiële steun van buitenaf. Ten Kate: “Het is een prachtig bedrag dat aan Hospicegroep De Lelie geschonken is. Daar zijn we enorm blij mee. Wat ik ook heel bijzonder vind is dat de medewerkers van de gemeente Winterswijk onze organisatie een warm hart toedragen.”
Medewerkers van de Post hielden eind december een middag voor mensen die wel wat extra gezelligheid konden gebruiken tijdens de feestdagen. Een fijn samenzijn in warme kerstsferen onder het genot van een hapje en een drankje, met mooie muziek en voor ieder een klein cadeautje onder de kerstboom. Op deze manier bezorgden zij mensen met verschillende achtergronden een fijne middag.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen