ANWB AutoMaatje binnenkort in Winterswijk

22 november 2018

WINTERSWIJK – Binnenkort start in Winterswijk het project AutoMaatje van de ANWB, om minder mobiele inwoners van de gemeente mobieler te maken. AutoMaatje is al succesvol ingevoerd in veel andere Nederlandse gemeenten. De start voor AutoMaatje in Winterswijk is gepland voor 13 februari 2019.

Veel mensen zijn eenzaam doordat zij minder mobiel zijn en vaak thuis blijven. Ze hebben geen eigen vervoer of kunnen door gezondheidsproblemen geen gebruik maken van ander vervoer. De Winterswijkse Uitdaging wil daar samen met ANWB Automaatje verandering in brengen. Met behulp van vrijwilligers die als chauffeur optreden komen deze mensen toch weer buitenshuis. Zo kunnen zij weer een boodschapje doen, naar de kapper of op bezoek bij familie.

Hoe gaat ANWB Automaatje in zijn werk?
Iemand die vervoer nodig heeft, belt twee dagen van tevoren naar de centrale. De deelnemer geeft door waar hij/zij naar toe wil. De planner bekijkt welke vrijwillige chauffeur er in de buurt woont en het vervoer op zich wil nemen. Vervolgens brengt de planner de deelnemer en chauffeur met elkaar in contact. Samen gaan zij op pad. De planner heeft van tevoren aan de deelnemer vertelt hoe hoog de kosten ongeveer zijn, er wordt € 0,30 per kilometer gerekend. De deelnemer betaalt na afloop van de rit de vergoeding aan de chauffeur. Ondanks dat het lijkt om een klein gebaar, kan een rit veel voor iemand betekenen. Iemand komt weer buitenshuis en er is een nieuw sociaal contact.

Chauffeurs gezocht
Om de ritten mogelijk te maken, wordt er een pool samengesteld van vrijwilligers die als chauffeur willen optreden. De chauffeurs brengen de deelnemers met hun eigen auto naar de locatie. Per aanvraag die binnenkomt wordt er gekeken welke chauffeur er beschikbaar is en de rit op zich kan nemen. De planner van de centrale brengt de vrijwilliger en de deelnemer met elkaar in contact.

Om de ritten mogelijk te maken is de Winterswijkse Uitdaging op zoek naar vrijwilligers die chauffeur willen zijn. Uiteraard dient de chauffeur in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook moet men beschikken over een auto. Als het je leuk lijkt om chauffeur te worden en zo mensen te helpen, dan komt de Winterswijkse Uitdaging graag met je in contact. Wil je je aanmelden of wil je graag meer informatie over AutoMaatje, dan kun je contact opnemen met de coördinator van AutoMaatje Harrie Garritsen Voor dit project is hij te bereiken op e-mailadres automaatje@vpwinterswijk.nl. bellen kan ook via 0543 – 200036. Binnenlopen bij het Vrijwilligerspunt aan de Torenstraat 9 kan natuurlijk ook altijd. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ook minder mobiele Winterswijkers weer deel kunnen nemen aan de maatschappij.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen