Archeus organiseert Rode Kruis-wandeltocht van 24 en 25 maart

25 januari 2018

Wandelen over zandwegen en kronkelpaadjes

Atletiekvereniging Archeus neemt op zaterdag 24 en zondag 25 maart de organisatie van de 61e Rode Kruis-wandeltocht in Winterswijk op zich. De start en finish zullen dan ook plaatsvinden op Sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg. De vijf verschillende afstanden voeren door het prachtige buitengebied van Winterswijk.

De organisatie van de Rode Kruis-wandeltochten was tot dusverre altijd in handen van wandelsportvereniging De Hazewind. Dit jaar neemt Archeus dus het stokje over.  Voor De Hazewind was de organisatie van de tocht – met gemiddeld zo’n 1300 deelnemers – gezien het ledenaantal niet goed meer op te brengen, reden waarom Archeus werd benaderd.
Zo’n 90 % van de deelnemers komt van elders, zelfs uit het hele land. De 32 km afstand is vooral populair bij wandelaars die voornemens zijn de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Deze tocht is voor velen vaak de eerste lange tocht in het jaar. Maar er zijn ook genoeg deelnemers die zaterdag een wat kortere afstand lopen en zondags terugkomen voor het langere werk.

Routes
De kortste route van 9 km gaat rechtstreeks vanaf de Hunenbulten naar ‘t  Döttinkrade. Dit is een loofbos waar de Ratumse beek doorheen loopt, ten noordoosten van Winterswijk. Na het oversteken van de Vredenseweg gaat de route vervolgens verder langs wijngaard Hesselink om via een kronkelpaadje vlak langs de Ratumse beek bij het rustpunt halverwege de route aan te komen. Daar kan de wandelaar genieten van de prachtige locatie. De catering is daar aanwezig met koffie, thee, fris, soep en belegde broodjes. Na het rustpunt gaat de route  terug langs de golfbaan richting Henxel. Via het Gossinkbos komt men terug bij sportcomplex Hunenbulten.

De andere routes gaan via landgoed Gossinkbos en een wandelpad langs de Ratumse beek richting Döttinkrade naar het rustpunt. Na het rustpunt worden verschillende routes afgelegd richting buurtschap Kotten. De langste route van 32 km gaat in Ratum de grens over en volgt de grens richting Kotten. In Kotten wordt de grens weer gepasseerd. In  de  routes van 24 en 32 km komt men langs een tweede rustpunt.

Alle routes gaan over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes door de buurtschappen Henxel, Ratum en Kotten.

 

Deelname

Deelname kost €4,-.
Leden van een erkende wandelorganisatie krijgen € 1,- korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart.
Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Starttijden

9 en 12 km : 8.00 – 14.00 uur
16 en 24 km : 8.00 – 13.00 uur
32 km : 8.00 – 10.00 uur
Het gebouw is geopend van 7.30 tot 17.00 uur.

Start en finish

Sportcomplex ‘De Hunenbulten’, Vredenseweg 134b, Winterswijk. Het terrein is voorzien van een parkeerplaats en fietsenstalling.

Meer informatie: wandeltocht@av-archeus.nl of ww.av.-archeus.nl

De Rode Kruis-wandeltocht voert door het mooie buitengebied vaan Winterswijk. Foto: Mark Heister


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen