Australiëreis bovenaan bucketlist pensionado’s

26 juli 2018

AMSTERDAM – Hobby’s, verre reizen en meer tijd besteden aan vrienden, kinderen en kleinkinderen. Nederlanders die hun pensioen in het vizier hebben, zitten barstensvol met plannen voor de tijd die ze straks hebben. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1100 Nederlanders tussen 55 en 66 jaar, uitgevoerd in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank. Ruim 70 procent denkt door alle vrije tijd nog meer te kunnen genieten van het leven.
Meer dan de helft van de Nederlandse senioren zegt een bucketlist te hebben, voor dingen die ze in hun leven nog niet eerder hebben gedaan. Met stip op 1 staat een lange, verre vakantie. Favoriete bestemming is Australië (22 procent), vlak daarna gevolgd door Nieuw-Zeeland, Noorwegen en de Verenigde Staten (alle iets minder dan 20 procent). Daarnaast wordt Canada vaak genoemd als land waar de senioren graag nog eens naartoe willen.

Kleinkinderen
Maar ook hobby’s staan hoog op het verlanglijstje. Voor 63 procent staat dat in de top 3 van geplande activiteiten. Bijna 20 procent wil graag nog een nieuwe taal leren. Een instrument leren spelen of boek schrijven staat bij 10 procent op het lijstje voor straks. Bijna 5 procent zegt graag nog eens een sportieve uitdaging te willen aangaan, zoals het lopen van een marathon. Tijd besteden aan kinderen en kleinkinderen (bijna 45 procent) en vaker vrienden bezoeken (40 procent) blijken eveneens favoriet. Ruim een op de 5 denkt serieus na over het verrichten van meer vrijwilligerswerk.

Inkomen
Maar die mooie plannen zijn alleen mogelijk als je er voldoende voor hebt gespaard. “En dat is alleen mogelijk als mensen hun pensioen begrijpen”, zegt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank. “Daarom werken wij met de inzet van slimme tools en door te communiceren op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo krijgen mensen inzicht in hun inkomen voor later.” Dat dit nog steeds hard nodig is, blijkt onder meer uit onderzoek. Zeker 40 procent van de Nederlanders weet niet hoe het met hun eigen pensioen is gesteld en of ze later wel voldoende hebben gespaard voor een fijn en ontspannen leven als pensionado.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen