AutoMaatje komende woensdag van start

7 februari 2019

WINTERSWIJK – Na een lange voorbereidingstijd starten de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt en de ANWB volgende week woensdag, 13 februari, met het project AutoMaatje. Het doel van dit project is om mensen zo lang mogelijk mobiel te houden en te laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. Vrijwillige chauffeurs brengen de mensen die zich aangemeld hebben naar hun bestemming.

Op 13 februari zal burgemeester Joris Bengevoord om 15.30 uur de openingshandeling verrichten. Hij zal dit doen bij de WUh, Torenstraat 9. De Winterswijkse Uitdaging zegt er van overtuigd te zijn dat het project succesvol zal zijn en er vele ritten zullen volgen.
AutoMaatje Winterswijk is het eerste vervoersproject van de ANWB in de Achterhoek. Het project wordt o.a. gesteund door ZOOV, het samenwerkingsverband van acht Achterhoekse gemeentes in personenvervoer. Voor AutoMaatje is geen WMO of andere indicatie vereist. Inmiddels hebben zich 19 vrijwilligers gemeld die het vervoer op zich willen nemen. De centrale van het Winterswijkse Automaatje is gevestigd in het vrijwilligerspunt. De telefooncentrale wordt bemenst door vijf vrijwilligers die van maandag t/m donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 aanwezig zullen zijn.
Wilt u binnenkort ergens naartoe, maar heeft u nog geen vervoer? Dan kunt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt u, tegen een minimale vergoeding, naar uw bestemming. AutoMaatje is er voor alle leeftijden. Ook hoeft men geen lid van de ANWB te zijn. Inwoners die gebruik willen maken van AutoMaatje, moeten zich eerst aanmelden. Om uw rit aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Samenrijderspunt via 0543 200 036.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen