AutoMaatje Winterswijk van start

13 februari 2019

WINTERSWIJK – Na een voorbereidingstijd van bijna een jaar is vandaag het startschot gegeven voor AutoMaatje Winterswijk. Met dit project proberen ANWB en de Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt inwoners zo lang mogelijk mobiel te houden door ze autovervoer aan te bieden voor bezoek aan bijvoorbeeld dokter, familie of winkel. Vrijwilligers rijden de aanvragers tegen onkostenvergoeding naar hun bestemming. De eerste rit (foto) kwam op naam van mevrouw Jantje Lodder die door vrijwilliger Van Kuppevelt van huis werd opgehaald voor de opening. Burgemeester Joris Bengevoord verrichte vanmiddag de officiële openingshandeling.

AutoMaatje Winterswijk  wordt o.a. gesteund door ZOOV, het samenwerkingsverband van acht Achterhoekse gemeentes in personenvervoer. Voor AutoMaatje is geen WMO of andere indicatie vereist. Inmiddels hebben zich 19 vrijwilligers gemeld die het vervoer op zich willen nemen. De centrale van het Winterswijkse Automaatje is gevestigd in het vrijwilligerspunt. De telefooncentrale wordt bemenst door vijf vrijwilligers die van maandag t/m donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 aanwezig zullen zijn.
Wilt u binnenkort ergens naartoe, maar heeft u nog geen vervoer? Dan kunt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt u, tegen een minimale vergoeding, in zijn of haar eigen auto naar uw bestemming. AutoMaatje is er voor alle leeftijden. Ook hoeft men geen lid van de ANWB te zijn. Inwoners die gebruik willen maken van AutoMaatje, moeten zich eerst aanmelden. Om uw rit aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Samenrijderspunt via 0543 200 036.

Foto’s: ©Wim Ruesink


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen