Babynamen in Winterswijk: net even anders dan landelijk

12 januari 2018

WINTERSWIJK  – De populairste babynamen in Winterswijk zijn momenteel niet, zoals elders in het land, Noah (bij de jongens) en Emma (bij de meisjes), maar Liam en Sophie.  De landelijk favoriete namen Noah en Emma komen zelfs helemaal niet voor in de top 12 van meest gekozen babynamen in Winterswijk over 2017.
Daarmee volgden ouders in Winterswijk afgelopen jaar niet strikt de landelijke trend in populaire namen voor hun pasgeboren kroost, maar kozen ze opvallend vaak een andere roepnaam. Van de 12 meest gekozen jongensnamen in de gemeente staan er slechts 4 in de landelijke top 20 van 2017 en van de 12 populairste meisjesnamen, prijken er ook maar 5 in de landelijke top 20. Dat blijkt uit een vergelijking van babynamen op basis van gegevens van de gemeente Winterswijk en de Sociale Verzekeringsbank SVB.
De top 12 van babynamen die vorig jaar bij de gemeente Winterswijk  werden aangegeven, ziet er als volgt uit. NB: Kinderen worden met een of meerdere voornamen geregistreerd in het BRP (Basis Registratie Personen). Op basis hiervan is uitgegaan in dit overzicht. De eerst geregistreerde voornaam is de roepnaam.

 

 Jongens    Meisjes
Liam 4    Sophie 3
Stijn 3    Elise 2
Finn 2    Fayen 2
Jip 2    Jinte 2
Job 2    Liv 2
Lex 2    Maud 2
Luuk 2    Mia 2
Mohamed 2    Mila 2
Olivier 2    Nina 2
Ruben 2    Nora 2
Sem 2    Sam 2
Simon 2    Zoe 2

 

De landelijke top 20 bij jongens en meisjes ziet er als volgt uit:

 

 

 

 

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen