Bargkapel met Rene Slapak in Aalten

13 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober a.s. komt de Bargkapel samen met Rene Slapak een optreden verzorgen in Evenementencentrum “De Hofnar” in Aalten. Het optreden begint ’s avonds om 20.00 uur. De Bargkapel is opgericht op 5 november 1966. De kapel is daarmee één van de eerste Egerländer blaasorkesten van Nederland. De Bargkapel is ontstaan uit de Barchemse muziekvereniging “Crescendo”. Het orkest onder leiding van Willem Jan Jolink bestaat uit zangeres Gera Kock, 3 klarinetten, 4 baritons, 5 trompetten, 2 trombones, 2 bassen en een slagwerker.

 

Rene Slapak is vooral bekend door zijn Steirische Harmonika School, een begrip in de regio door zijn unieke concept. Rene begon op 8 jarige leeftijd met het bespelen van de Steirische Harmonika. Hij volgde een aantal lessen van vader Werner Slapak en Piet Lenzen en vervolgens kreeg Rene 8 jaar les van Slavko Sterman die o.a. bekend was van Die Lustige Dorfsmusikanten. Op 16 jarige leeftijd en een jaar later werd René Wereldkampioen 1991 Steirische Harmonika speler in Tsjecho-Slowakije.

Bij beide evenementen waren 130 wienerspelers aanwezig uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjecho-Slowakije en Nederland.

Op 16 jarige leeftijd gestart als Wienerspeler en Trombonist bij Grenzland Express. Deze 6 mans Tiroler formatie uit Kerkrade had veel binnen- en buitenlandse successen. Op 26 jarige leeftijd gestart als Wienerspeler bij DreilanderBlitz. Twee mans formatie uit Duitsland. Meerdere successen tv opnames en Volkstümliche Hitparades gestaan. Ook bij Marianne en Michael een optreden verzorgd.1 CD productie. Na twee jaar is deze formatie gestopt vanwege werkzaamheden. Op 30 jarige leeftijd gestart met het verzorgen van optredens onder de naam “René Slapak op zijn Steirsche Harmonika”.

Op 30 jarige leeftijd gestart met het geven van muzieklessen op de Steirische Harmonika. Op 33 jarige leeftijd jubileum 25 jaar muzikant waarbij CD productie.De Bargkapel met hun prachtige blazers sectie hoopt er samen met Rene Slapak, een voor alle Achterhoekers, uniek concert van te maken. Plezier, muzikaliteit en kwaliteit staan op de voorgrond Daarbij gevoegd een fris getapte biertje of een goed glas wijn en dat maakt een gezellige muzikale familieavond fijn.

 

Informatie en kaarten a. € 12,50 voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij:

Via de website www.streektheaterdepol

Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten;

Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 4 in Aalten ;

of ’s avond aan de kassa van het activiteitencentrum De Pol, Polstraat 7 te Aalten.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen