Beatrix Gezondheidspark versterkt de gezondheidssector in hele Achterhoek

22 augustus 2017

Het Beatrix Gezondheidspark in Winterswijk heeft een positieve invloed op de gezondheidszorg in de Achterhoek. Het kan bestaande zorginstellingen versterken, werkt als een katalysator voor nieuwe ontwikkelingen in de zorg en de bedrijven op het park kunnen ervoor zorgen dat de inwoners zuiniger omgaan met hun lijf en leden waardoor de kosten omlaag gaan. Dat is de belangrijkste conclusie van een symposium over de komst van het Beatrix Gezondheidspark, dat in het Steengroeve Theater in Winterswijk werd gehouden.

,,We hebben de planfase voor het park achter de rug. Juist nu moeten we verder die en ook daarvoor is de markt gunstig,’’ aldus verantwoordelijk wethouder Ilse Saris. ,,De gemeenteraad staat bijna unaniem achter dit plan. Ik verwacht dat volgende jaar de eerste bouwactiviteiten op het park van start gaan.’’

Burgemeester Bengevoord ziet het plan als belangrijke ontwikkeling voor de hele regio. ,,Het is niet alleen een Winterswijks feestje. Alle mensen in de Achterhoek hebben hier baat bij. De burgers, maar ook de ziekenhuizen in Winterswijk en Doetinchem en de zorgverzekeraars. Want juist die bedrijven op het park zullen er voor zorgen dat de kosten voor de zorg zullen dalen in de Achterhoek,’’ aldus een stellige burgemeester.

Dat het Gezondheidspark serieus wordt genomen bleek wel uit de grote belangstelling. Naast burgemeesters uit de grensstreek waren ook gedeputeerden en het CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt aanwezig. Hij had zich, na betrokken te zijn geweest bij de onderhandeling voor een nieuw kabinet, snel naar Winterswijk gespoed om de activiteiten bij te wonen. Na het symposium werd een bezoek gebracht aan de spetterende voorstelling Hooray voor Hollywood.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen