Belevenismuseum Wereld van Wenters opent 17 november

1 november 2017

WINTERSWIJK – Belevenismuseum Wereld van Wenters opent vrijdag 17 november officieel de deuren. Dit na het overwinnen van een groot aantal hobbels en de inzet van velen. Daarmee is de gemeente Winterswijk opnieuw een museum en daarmee toeristische trekpleister rijker. Gelijk met de opening van de Wereld van Wenters, een museum dat de komende jaren nog verder zal worden uitgebouwd, wordt de expositie ‘Gerrit Komrij, Winterswijker tegen wil en dank?’ geopend.
De feestelijke opening wordt bijgewoond door een groot aantal genodigden, waaronder veel mensen uit de naaste omgeving van Gerrit Komrij. Het gezelschap wordt eerst ontvangen in Skopein, op loopafstand van het museum. Daar worden een drankje geserveerd evenals hapjes.Na de ontvangst staat een aantrekkelijk programma op de rol, waaronder een film, enkele toespraken en zal veel aandacht worden geschonken aan de rol die de Winterswijker Gerrit Komrij voor de vaderlandse literatuur en ook voor zijn geboorteplaats heeft gespeeld. In zijn werk is veel over de gemeente terug te vinden. Niet altijd werd hem alles wat hij schreef over de gemeente in dank af genomen. Desondanks keerde hij ieder jaar terug naar de gemeente waar hij opgroeide en waar enkele jaren geleden, kort na zijn dood in 2012, de middelbare school naar hem werd vernoemd.

De Wereld van Wenters moet een museum worden dat een goed beeld geeft van Winterswijk door de eeuwen heen: zijn bewoners, de ontwikkeling van de industrie, het leven op het land en de natuur nu en vele miljoenen jaren geleden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de grote collectie van het erfgoedmuseum de Museumfabriek en van de modernste apparatuur.

De Lichtenvoorde
In het Museum, dat is gehuisvest in drie historische panden aan de Meddosestraat, kunnen bezoekers ook terecht voor een kopje koffie. Zeer bijzonder is dat in het museum niet uitsluitend vrijwilligers baan de slag gaan, maar ook medewerkers van de Stichting De Lichtenvoorde.


Na het programma, waar de genodigden nog een kleinigheid krijgen, dat ze zal herinneren aan de opening van het museum en de expositie, vertrekt het gezelschap naar het museum. De officiële opening zal vervolgens worden verricht door burgemeester Bengevoord en Joop Bilderbeek, die in een van de drie panden opgroeide. De middag zal worden besloten met een bezichtiging van de expositie en de bakkerij. De genodigden worden vanaf 14.00 uur ontvangen in het theatercentrum Skopein aan de Meddosestraat, nummer 6.

Foto’s: De Wereld van Wenters en Komrij


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen