Bengevoord gekozen tot beste bestuurder

17 januari 2019

WINTERSWIJK – Burgemeester Joris Bengevoord is gekozen tot beste bestuurder kleine gemeente 2018. Vandaag ontving hij de prestigieuze prijs uit handen van Maarten Schurink (secretaris generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) tijdens het Binnenlands Bestuur event KOMPAS 2019 in Theater Het Speelhuis in Helmond. Bengevoord (34) mag zich een jaar lang de beste bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 30.000 inwoners) noemen. Andere genomineerden waren burgemeester Gerdo van Grootheest van de gemeente Culemborg en wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen.

Na een korte campagne waar iedereen op de kandidaten kon stemmen, zijn de meeste stemmen naar burgemeester Bengevoord gegaan. Burgemeester Bengevoord: ”Ik ben vereerd met deze waardering. Het voelt speciaal om door collega’s genomineerd te worden. Ik zie het als een compliment aan mijn collega’s in Winterswijk! Samen met onze inwoners maken wij Winterswijk elke dag een beetje beter.”
Bengevoord wordt geroemd vanwege de stevige trekkersrol die hij in de regio vervult, het gemak waarmee hij contacten legt met relevante spelers in het veld en de wijze waarop hij vernieuwingen doorvoert. Gedreven en communicatief zijn de kwaliteiten die eruit springen.

De jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder is een initiatief van Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen