Bengevoord in race voor titel beste bestuurder

21 december 2018

WINTERSWIJK – Burgemeester Joris Bengevoord  van Winterswijk is genomineerd voor de titel Beste
Bestuurder Kleine Gemeente 2018. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Samen met Gerdo van Grootheest, burgemeester Culemborg en Roy de Witte, wethouder Tubbergen is hij in de race voor de titel. De gemeente Winterswijk roept inwoners op om vanaf vandaag hun stem op Bengevoord uit te brengen.
Joris Bengevoord is sinds april 2017 burgemeester van zijn geboorteplaats Winterswijk. Hij was met zijn 32-jarige leeftijd destijds de jongste burgemeester van Nederland. Hij is onder meer genomineerd vanwege zijn stevige trekkersrol die hij in de regio vervult, het gemak waarmee hij contacten legt met relevante spelers in het veld en de wijze waarop hij vernieuwingen doorvoert. Gedreven en communicatief zijn de kwaliteiten die eruit springen bij zijn nominatie voor beste bestuurder kleine gemeente.
Bengevoord: “Ik ben vereerd met deze nominatie. Het voelt speciaal om door collega’s genomineerd te worden. Ik zie het vooral ook als een compliment aan mijn collega’s in Winterswijk. Samen met onze inwoners maken we Winterswijk elke dag een beetje beter.”
Aan de eerste ronde van de verkiezing namen ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deel. Vandaag start de tweede ronde. Alle lokale en regionale politici en bestuurders worden nogmaals benaderd om een keuze te maken uit de genomineerden.
Daarnaast is er een ‘open link’ beschikbaar via www.bestebestuurder.nl en de website van Binnenlands Bestuur, zodat iedereen kan stemmen op zijn favoriet.
De winnaars worden op donderdag 17 januari 2019 bekendgemaakt tijdens Binnenlands
Bestuur event KOMPAS 2019 in Theater Het Speelhuis in Helmond.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen