Bijeenkomst over sloop oude belastingkantoor

1 november 2017

WINTERSWIJK – Het Rijksvastgoedbedrijf heeft opdracht gegeven voor de sloop van het voormalige belastingkantoor aan de Misterweg 142. Op maandag 13 november van 18.30 tot 20.00 uur wordt er in het pand een informatiebijeenkomst gehouden over de sloopwerkzaamheden. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden. Vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf, de aannemer en de gemeente zijn aanwezig om het plan van aanpak voor de sloop toe te lichten.
Gemeente Winterswijk en het Rijksvastgoedbedrijf werken samen aan het experiment Stedelijke Herverkaveling. Overbodige meters vastgoed worden aan de markt onttrokken en de vraag concentreert zich op de ruimtelijk en economisch beste plekken in Winterswijk. Het resultaat van dit experiment is een reeks potentiële ruildeals en projecten.
Buurtpark
Het voormalige belastingkantoor is onderdeel van dit experiment. Het kantoor staat al enige tijd leeg. Het is een relatief groot complex (7.000 m2), terwijl de vraag naar kantoorruimte in Winterswijk beperkt is. Gemeente en Rijksvastgoedbedrijf hebben samen onderzocht of een nieuwe, passende invulling kon worden gevonden voor dit gebouw. Dit bleek niet het geval. Daarom is besloten het gebouw te slopen. Na de sloop wordt de locatie ingericht als groen terrein met daarin (informele) speelvoorzieningen (bijvoorbeeld door middel van hoogteverschillen). De locatie kan op termijn uitgroeien tot een buurtpark, maar kan ook als strategische reservelocatie worden gezien voor andere functies.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen