Buitengebied Winterswijk blijkt een gewilde vestigingsplaats

19 januari 2019

Vereniging OBW presenteerde vrijdag jl. het verslag van haar onderzoek naar ondernemers die wonen en werken in het Winterswijkse buitengebied. De presentatie was in het gemeentekantoor waar het rapport aan wethouder Elferdink (portefeuille buitengebied) werd aangeboden. Uit dit uitgebreide onderzoek blijkt dat het buitengebied voor ondernemende mensen een gewilde vestigingsplaats is. Vooral omdat ze hier op een zeer prettige manier wonen en werken kunnen combineren, de ruimte hebben en ze het landschap zeer waarderen.

De circa 800 agrarische en niet-agrarische ondernemingen blijken met bijna 2500 arbeidsplaatsen een economische factor van belang te zijn. Agrarische bedrijven zijn vooral zuivelbedrijven, niet-agrarische ondernemingen laten een enorme variëteit zien: ambachtelijke bedrijven, technische en recreatie-bedrijven, zorg, adviesbureaus en kunstenaars.

Ruim 90% staat, onder voor de handliggende voorwaarden, positief tegenover de toename van nieuwe niet-agrarische activiteiten in vrijkomende agrarische gebouwen (VAB’s) en ruimere splitsingsmogelijkheden voor boerderijen.

Vereniging OBW stelt dat dit onderzoek informatie en argumenten oplevert om beleid te maken dat de kansen en vitaliteit van het buitengebied en daarmee van heel Winterswijk, vergroot.  Juist nu is dit belangrijke informatie omdat de nieuwe “omgevingsvisie buitengebied” wordt opgesteld en er nu discussies worden gevoerd over de toekomst van het wooncontingenten beleid. De vereniging werkt graag en goed samen met de gemeente op deze onderwerpen, reden genoeg om het verslag juist aan wethouder Elferdink aan te bieden.

Het rapport is te vinden op: https://vereniging-obw.nl/onderzoek/

Voor informatie kunt u zich wenden tot de voorzitter van Vereniging OBW, Jan Bent of een van de uitvoerders van het onderzoek: Wim Korsten en/of Gea Boessenkool.

Bereikbaar via  voorzitter@vereniging-obw.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen