Burgemeester vraagt bedrijven Philips-personeel te helpen

21 juni 2017

WINTERSWIJK – Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk heeft bedrijven in de regio opgeroepen mee te denken over wat zij voor het personeel van Philips kunnen betekenen. Zoals gisteren gemeld verliezen 95 van de 180 medewerkers van de armaturenfabriek in Winterswijk hun baan omdat Philips Lighting hun werk naar het veel goedkopere Polen en Hongarije wil verplaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk reageert teleurgesteld op de ingreep bij Philips Lighting. “Het gemeentebestuur leeft erg met de betrokkenen mee”, zegt burgemeester Bengevoord. “Hoewel we als gemeente beperkt zijn in onze mogelijkheden, wil ik bedrijven in de regio vragen te bekijken of ze mensen die op straat komen te staan, kunnen helpen.”

 Al eerder was een mogelijke verhuizing van het Philips-onderdeel onderwerp van gesprek. “Het is vreselijk, zo vlak voor de vakantie”, vindt Bengevoord. “Maar het gaat om goed gekwalificeerde medewerkers. De economie trekt aan, de mensen zijn goed geschoold en een eerste voorzichtige verkenning laat zien dat het bedrijfsleven deze mensen goed kan gebruiken. Waar dat kan, gaan we helpen.”

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen