Café Doodgewoon over rouw en verlies bij dementie

25 oktober 2018

LIEVELDE – Vroeg of laat komen we allemaal in een situatie dat we afscheid moeten nemen van een dierbare. Dat roept veel verschillende emoties op. Zeker wanneer er sprake is van dementie, waardoor iemand onherkenbaar kan veranderen. Hoe kunnen we daar zo goed mogelijk mee omgaan? Bestaat er een handleiding voor omgaan met rouw en verlies? Hoe persoonlijk is rouw eigenlijk en hoe verloopt die bij u? Kun je spreken van ‘goed rouwen’? Over zulke vragen gaat het maandagmiddag 12 november bij Café Doodgewoon in Lievelde.

Na een korte inleiding gaan de deelnemers in gesprek over eigen ervaringen rond dementie. Hoe rouwt iemand met dementie? En hoe verloopt dat bij naasten en mantelzorgers?  Gastsprekers zijn Ellie Jetten ,specialist ouderengeneeskunde en Joke Bocken, verliesbegeleider. Sponsors zijn het Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde

Wat is een  Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek organiseert deze bijeenkomsten sinds 2016. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Wanneer            maandag  12 november 2018

Thema                 Rouw en verlies bij dementie

Waar                    Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde

Tijd                        Inloop vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Meer informatie

http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon

Telefoon: 06 13 15 91 44

Volgende bijeenkomst

  • 22 januari 2019 – Over waardig sterven en een goede dood

Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen