Café Doodgewoon over waardig sterven

25 maart 2019

REGIO – Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek houdt sinds 2016 vijf keer per jaar een café Doodgewoon in Lievelde. Dit jaar sponsort Roparun twee keer een café in Aalten (en twee keer in Borculo). De eerste bijeenkomst is op woensdagavond 10 april in de Hofnar in Aalten en gaat over waardig sterven en een goede dood.

We horen en lezen de laatste tijd regelmatig de begrippen ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’, maar wat betekenen die? Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven? Ook horen we de term ‘eigen regie’ steeds vaker, maar wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken?
Gastspreker Henk van den Berg, geestelijk verzorger bij het SKB, gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Wanneer            woensdag  10 april
Thema                 Over ‘waardig sterven’ en  ‘een goede dood’
Waar                    De Hofnar, zaal Lintelo, Polstraat 7, 7121 DH Aalten
Tijd                        Inloop vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00
Meer informatie: http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon

Telefoon: 06 13 15 91 44

Volgende bijeenkomst     29 oktober  – Euthanasie, hoe zit dat precies?


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen