Café Doodgewoon over waardig sterven

9 januari 2019

LIEVELDE – ‘Waardig sterven’ en ‘een goede dood’ vormen het thema van een bijeenkomst van Café Doodgewoon op dinsdagmiddag 22 januari in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde. Geestelijk verzorger Henk van den Berg zal als gastspreker ingaan op de begrippen waardig sterven en een goede dood. Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven?
Ook wordt ingegaan op de term eigen regie: wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken? Van den Berg bespreekt deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek organiseert deze bijeenkomsten sinds 2016. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Inloop vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00 uur. Meer informatie op de website van Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. Telefoon: 06 13 15 91 44.
Volgende bijeenkomst
• 20 maart 2019 – Keuzes maken bij ernstige ziekte


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen