Charme van Winterswijk 21 september op tv

12 september 2017

WINTERSWIJK/HILVERSUM – Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Winterswijk. Donderdag 21 september staat ‘de charme van Winterswijk’ centraal, om 17.50 uur op NPO 2.

In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Winterswijk
Mirjam Schwartz woont in het oude Joodse schooltje van Winterswijk, naast de synagoge. Haar ouders kregen er nog les, maar werden in de oorlog afgevoerd naar een concentratiekamp. Ze overleefden het kamp en keerden terug, te getraumatiseerd om hun verhaal te vertellen. Hun dochter Mirjam heeft de taak op zich genomen om de Joodse geschiedenis in de Achterhoek door te geven. Kunstschilder Vic Hulshof vertelt over de artistieke ontdekkingstocht die  Piet Mondriaan in Winterswijk doorbracht. De wereldberoemde schilder woonde een tijd in de Achterhoek en experimenteerde er met non-figuratieve kunst. Naast Winterswijk, zijn ook de plaatsen Dalfsen, Ommen en Medemblik te zien in deze aflevering van ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Radio
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Ommen, Medemblik, Winterswijk en Dalfsen van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ komende week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen