Column politie Winterswijk: op een dag wil je je scooter starten…

4 juni 2019

Een nieuwe column in de 50+Krant. Vanaf deze editie gaat u hier regelmatig wat lezen van de Politie Winterswijk. . Deze keer doet Robbert Hummelink de aftrap.

Je bent ergens midden vijftig, werkt nog fulltime, maar hebt geen auto. De (snor)scooter is dan ideaal voor afstanden die te ver zijn om te fietsen. U heeft alleen geen eigen achtertuin of schuur,  dus u moet uw dierbare voertuig op de openbare weg parkeren.
’s Avonds komt u thuis na een dag werken. De scooter zet u voor uw woning op de stoep neer. Mooi binnen het zicht van iedereen, dus die zal wel niet gejat worden. Toch? Af en toe ziet u hem vanuit huis nog staan. Niemand kijkt er naar om en niemand heeft er last van. Maar: als u de volgende ochtend de deur uitstapt om de scooter te starten en naar het werk te gaan, staat hij er plots niet meer. Even twijfelt u nog: had ik hem hier echt wel neergezet? Staat hij niet ergens anders geparkeerd? En dan beseft u het echt: hij is gestolen.
Niet op slot gezet, want het stuurslot zat er op. En dus ook nergens aan vastgezet. In de buddyseat zat uw portemonnee nog met rijbewijs en wat geld. Op de plek waar u hem had geparkeerd is geen camera te bekennen. U doet aangifte en het enige waar u op kunt hopen is dat hij ergens dichtbij wordt gedumpt of snel wordt teruggevonden door de politie. Helaas…dat gebeurt vaker niet dan wel. Voor diefstal was u niet verzekerd. Dat was de scooter misschien niet meer waard of het was u simpelweg te duur.
Diefstal van een (snor)scooter is het afgelopen half jaar zeven Winterswijkers overkomen. De meeste diefstallen vonden ’s avonds laat of ’s nachts plaats. In Winterswijk ging het in zes van de zeven gevallen om een retroscooter. Allemaal binnen de bebouwde kom en meestal in de buurt van het centrum.
Heeft u een (snor)scooter en wilt u diefstal voorkomen? Denk dan aan het volgende:
–       Parkeer uw scooter op een zichtbare plek, het liefst binnen het  zicht van een camera (misschien de snackbar op de hoek?)
–       Gebruik altijd het stuurslot in combinatie met een hangslot. Zet de scooter ergens aan vast.
–       Weet waarvoor u verzekerd bent, mocht het u toch overkomen.
Heeft u naar aanleiding van deze column tips voor de politie of vragen? We horen het graag. Stel ze via www.politie.nl of bel met 0900-8844.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen