Concert Alliage Quintet bij Rosenhaege

26 juli 2019

WINTERSWIJK – Op vrijdagavond 9 augustus zal het Alliage Quintet samen met vioolvirtuoos Jozsef Lendvay een concert geven in de tuinen van Rosenhaege Living Gardens in Kotten bij Winterwijk.
Oprichter van het Alliage Quintet is de Canadese saxonofist Daniel Gauthier, die speelt met Hayrapet Arakelyan, altsaxofoon, Simon Hanrath, tenorsaxofoon, Sebastian Pottmeyer, baritonsaxofoon en de Koreaanse pianiste Jang Eun Bae. Als speciale gast speelt de Hongaarse violist  van wereldklasse Jozsef Lendvay  met wie het quintet de cd Dancing Paris heeft opgenomen.
Het programma Dancing Paris omvat werken van Darius Milhaud, George Enescu, Erik Satie,  Germaine Tailleferre, George Gershwin en Aaron Copland. Het publiek wordt meegenomen naar de opwindende tijd van de Belle Epoque. Musici, dichters en schilders waren toen op zoek naar een nieuws levensgevoel, naar eenvoud en bezinning op het dagelijks leven gecombineerd met het nodige raffinement uit vroegere episodes. Men speelde met elementen uit de jazz, volksmuziek en entertainment, gebruikmakend van de klassieke vormen.
In het tweede deel van het programma reizen de musici richting oosten. Samen met twee musici uit het Lendvay ensemble vormen ze een gypsy-sessie die de toehoorders in lichterlaaie zal zetten.
Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 18.00 uur kan de bezoeker onder het genot van een hapje en een drankje de tuinen bezoeken en een  bijzondere kunsttentoonstelling met werken van o.a. Ton Voortman en de uit Amerika afkomstige Lyman Whitaker met bijzondere windmobielen.  Kaarten voor het concert in het kader van het Zomerfestival 2019 van Musiklandschaft-Westfalen zijn te koop voor € 34 via 0049-2861/7038586 en per e-mail via info@musiklandschaft-westfalen.de.

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen