Crowdfunding voor nieuwe game die je in 15 minuten leert reanimeren

18 december 2018

Leren reanimeren kan ook leuk zijn

Amsterdam – Door als omstander iemand met een hartstilstand te reanimeren, verdubbel je de overlevingskans. Toch weet 75% van de Nederlanders niet hoe dit moet. De cursus, die tot wel vier uur kan duren, is voor veel mensen een drempel. Dat het ook anders kan willen de oprichters van I Save Lives aantonen met de game die zij hebben bedacht. Om deze te ontwikkelen zijn zij een crowdfunding gestart. De teller staat op 40% en er zijn nog twee weken om het doel van €15.850 te halen.

Te laat leren reanimeren

Met wekelijks 300 hartstilstanden in Nederland is leren reanimeren van levensbelang. “Toch volgen mensen, waaronder ikzelf, pas een cursus als er in de omgeving een ongeval heeft plaatsgevonden,” zegt oprichter Sam Steltman (25), “En dan is het eigenlijk te laat”. Door een cursus in het schoolprogramma te verwerken, kan je scholieren op jonge leeftijd leren hoe belangrijk het is om iemand in nood te kunnen helpen. Maar door de afhankelijkheid van instructeurs en de lange cursusduur is dit voor het overgrote deel van de scholen niet haalbaar.

Reanimatieonderwijs op school

Door deze drempels doet pas 20% van de scholen iets doet met reanimatieonderwijs. I Save Lives wil dat dat het voor alle scholen mogelijk wordt om hun leerlingen te leren reanimeren. Zij ontwikkelen daarom een cursus die reanimatieonderwijs toegankelijk maakt voor scholen, en ook leuk is voor de leerlingen. “Terwijl spelers oefenen verdienen ze punten en kunnen ze de competitie aangaan met andere scholen.” Leerlingen oefenen op een slimme reanimatiepop die is verbonden met de game en meet wat de speler doet. De game daagt spelers aan de hand van feedback uit om steeds beter te worden. “Uiteindelijk willen we een landelijk online reanimatie toernooi creëren. Een van de scholen waar we contact mee hebben, heeft zelfs al plannen om het onderdeel te maken van de sportdag waar 250 leerlingen aan meedoen.”

Bernard Leenstra, arts en ervaringsdeskundige bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, pleit ook voor het belang van reanimatieonderwijs: “Leerlingen kennis laten maken met levensreddend handelen is belangrijk voor hun eigen ontwikkeling en de volksgezondheid. Ik ondersteun dit initiatief van harte en denk dat dit enorm bijdraagt aan de innovatie van EHBO onderwijs!”

Crowdfunding

Om de game werkelijkheid te maken is I Save Lives een crowdfunding gestart. 96 donateurs hebben I Save Lives al gesteund. Als je doneert kun je onder andere kiezen om een cursus met de game te volgen of voor een rondleiding langs de spoedeisende hulp van een ziekenhuis.

Dit initiatief steunen kan tot en met 31 december en vanaf €10 op: http://bit.ly/steunisavelives


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen