Daniel Sahuleka en Erny Green domineren Wenterspop Top 100

10 april 2019

WINTERSWIJK – Op Eerste Paasdag van 14.00 tot 17.00 uur besteedt radio RTV Slingeland aandacht aan de Wenterspop Top 100. In een uitzending van drie uur laten presentator Bernhard Harfsterkamp en Top 100-samensteller Ubel Zuiderveld hun keuze horen uit de lijst met honderd evergreens uit het Winterswijkse poparchief.
Van bands als Letrow, Crawatte en Duneway tot artiesten als Wumme, Hulzer Willem en Frank te Hennepe. Van de Slingetaler tot The White Waves en Disabuse tot Ernst Daniël Smid, Franz te Loo en Lou Patty. Alle genres en muziekstijlen zijn vertegenwoordigd in de Wenterspop Top 100. Ubel Zuiderveld stelde de basislijst samen. Via sociale media kwamen vervolgens nog de nodige songsuggesties binnen. Zuiderveld was in het verleden eigenaar van muzikantenblad Music Maker, schreef boeken als Popband 50 en Altijd Drummen en leverde in 2009 bijdragen aan het boek Popmuziek in Winterswijk.
Van hiphop tot grunge, van schlagers tot jazz. Het komt allemaal voorbij. Zelfs Piet Mondriaan en Gerrit Komrij ontbreken niet in de Wenterspop Top 100. “Met aandacht voor alle genres en met een brede opvatting van het begrip Winterswijk is de lijst samengesteld”, verklaart Zuiderveld. Daniel Sahuleka en Erny Green (Ernst Grevink) zijn de Winterswijkse muzikanten met de meeste noteringen. De Wenterspop Top 100 verschijnt als pdf op sociale media en in een beperkte geprinte oplage.
Foto Erny Green: Henk Riswick
Foto Daniel Sahuleka: Ubel Zuiderveld

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen