De juiste mindset

31 maart 2018

Met de Olympische Winterspelen achter de rug, met vele mooie prestaties van onze (top)sporters, is dit een mooi onderwerp. Want hoe hou je de juiste mindset vast bij het bereiken van je doelen. Een goede mindset kenmerkt zich door focus, actie en doorzettingsvermogen, met als belangrijke basis een positief zelfbeeld.

Jackie Reardon heeft de mindset-methode helder en duidelijk omschreven in haar boeken, aanvankelijk voor sporters, maar later ook toepasbaar voor de dagelijkse praktijk.

Zij begon te begrijpen dat niet zozeer het winnen van de tegenstander het doel (de gedachte) moest zijn, maar juist het (over)winnen van jezelf.

In de praktijk is deze methode zeer goed toe te passen. Zij vormt een inspiratie in het doorbreken van routine. Het komen tot actie. Iedereen kent het wel, het vooruitschuiven van klusjes of doelen die vervolgens weken, maanden of zelfs jaren blijven liggen. Er als een berg tegenop zien. Maar wat als je de dag wel met dat ene klusje begint. De dag zal er zeker anders uit zien! De mindset-methode berust op het maken van keuzes en veranderen van je gedachte en denkwijze. Iets wat wij in de praktijk meenemen als wij mensen helpen vanuit een positieve benadering en ons focussen op datgene wat er toe doet.

Wees je ervan bewust dat je nooit een positieve en negatieve gedachte op hetzelfde moment kunt hebben. Je kunt er elk moment voor kiezen een positieve gedachte te hebben, ook al kost dit enige inspanning in het begin.

Pas bij de juiste mindset zal je ervaren dat het beklimmen van een berg even waardevol is als het staan bovenop de berg, zoals Jackie het mooi heeft omschreven.

 

Yvet Koskamp

fysio- en manueel therapeut bij Fysiotherapie Beatrixpark


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen