De keuze van je zorgverzekering

28 november 2018

 

We naderen het einde van het jaar. Een periode dat we worden overspoeld met informatie en op tv elk reclameblok gevuld is met commercials van de zorgverzekeraars. Lang leve Netflix! Ook ik en mijn collega’s in dit vak worden in deze periode overspoeld met vragen.  Maar dit is wel het moment om je zorgverzekering onder de loep te nemen en, wanneer je dit wilt, kunt overstappen. Want waar moet je nu op letten bij de keuze van je zorgverzekering:

– check je eigen zorgbehoefte en stem dat af op hoogte van de vergoeding.

– kijk na of er een gezondheidsverklaring wordt gevraagd.

– en …vergelijk de premies.

 

Verder moet er een belangrijke keuze gemaakt worden…een restitutiepolis of een naturapolis? Bij een restitutiepolis mag je naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Je hebt in dat geval dus meer keuzevrijheid. Bij een natura-verzekeraar mag je alleen naar fysiotherapeuten die een contract hebben met jouw zorgverzekeraar.

Deze contracten worden al voorafgaand aan deze periode aan de fysiotherapeuten aangeboden. Elk jaar moeten we als praktijk weer voldoen aan meer eisen en komen er steeds meer voorwaarden van de zorgverzekeraar bij. Met de keuze wel of niet tekenen onderaan bij het kruisje? Maar al deze eisen mogen een goede kwalitatieve behandeling niet in de weg staan. Daarom wordt er op landelijk  niveau actie gevoerd tegen het ‘te strakke’ beleid van de zorgverzekeraars. Gelukkig merken onze patiënten niet zo veel van wat er zich achter de schermen afspeelt binnen fysiotherapie.

Voor 2019 hebben wij, Fysiotherapie Beatrixpark, alle contracten weer ondertekend, maar of dat in de toekomst ook zo blijft…

 

Succes met de keuze voor goed verzekerde fysiotherapeutische zorg!

 

 

Yvet Koskamp, fysio- en manueel therapeut bij Fysiotherapie Beatrixpark


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen