De winters in Wenters volgens Vic

20 december 2018

Weer of geen weer, Vic Hulshof kun je het hele jaar door wel ergens in of om Winterswijk aantreffen, gezeten op een krukje met een penseel in zijn hand. Meestal strijkt hij samen met zijn schildermaatjes Robert Jansen en Henry Wolters neer op een schilderachtig plekje in de buurtschappen. “En als we dan na een paar uur ons werk vergelijken, is het net of we allemaal ergens anders zijn geweest”, lacht de Winterswijkse kunstschilder. “Want zo verschillend zijn onze stijlen.” Zelf omschrijft hij zijn taferelen als ‘expressieve landschappen’, waarvan op deze pagina’s een winterse selectie te zien is.

 

Door Jan Ruesink

 

De herfst is Vics favoriete seizoen, vanwege alle felle kleuren in het landschap en de zomer juist de minst spannende tijd. “Want dan is het overal alleen maar heel groen, met veel mais. Hoewel dat deze zomer natuurlijk wel wat minder was.”

 

Vic (Lichtenvoorde, 1953) schildert zijn complete doek ter plekke en kan daardoor ook in de winter zomaar uren buiten zitten. “Gelukkig ben ik niet zo kouwelijk aangelegd en ik schilder vanuit de losse pols, dus koude vingers hinderen me dan niet. Maar het is weleens zou koud geweest dat het doek onder de ijskristallen zat en dat het dan thuis helemaal ging uitlopen.”

 

“Ik begin meestal met een eerste versie waarin ik alle landschapselementen en details vastleg en maak dan een versie twee, drie enzovoorts waarin ik juist zaken weglaat.Natuurlijke glooiingen overdrijf ik vaak. Het Winterswijkse coulisselandschap is prachtig om te schilderen, omdat je daarmee diepte kunt aanbrengen in je doek. Achter een akker en bosrand komt vaak nog een weiland en zo krijg je mooie doorkijkjes.”

 

Vic maakt de acrylschilderijen op doek vooral voor zijn eigen plezier, “maar ze zijn wel allemaal te koop.” Vic is in de wijde regio ook bekend van zijn vele affiches van popconcerten en andere evenementen. In Winterswijk ontwierp hij de sculptuur De arm van Mondriaan (voor de oude Driemark/HBS aan de Zonnebrink) en het Mondriaan-raam aan het Weeninkpad. Ook timmert hij flink aan de weg met commerciële opdrachten, cursussen en workshops.

 

Vic Hulshof is volgende week nog live aan het werk te zien op de kerstmarkt in Winterswijk, op zaterdag 22 en zondag 23 december, op de hoek Meddosestraat-Markt.

Meer info: www.vix.nu

 

Foto: Sonny Krosenbrink

Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen