Dream4Kids, VOA’s en Samenloop voor Hoop kunnen hulp gebruiken

25 oktober 2018

WINTERSWIJK – Bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk zijn allerlei vacatures voor vrijwilligerswerk. Drie organisaties die extra handjes goed kunnen gebruiken zijn:

Wensvervuller Dream4Kids
Dream4Kids laat dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. De droomdag geeft het kind meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld. Het kind krijgt weer positieve energie en durft weer meer naar de toekomst te kijken. In regio Oost (Winterswijk, Aalten en Oost Gelre) is Dream4Kids op zoek naar mensen die een droomdag willen organiseren. Samen met een andere vrijwilliger organiseer je alles voor de droomdag van een kind. Hiervoor zoekt Dream4Kids creatieve, nauwkeurige en communicatief sterke vrijwilligers.

Vrijwillige Ouderenadviseur (VOA)
Sociaal Team De Post is op zoek naar een Vrijwillige Ouderenadviseur (Voa). Een Vrijwillige Ouderenadviseur geeft de ouderen van Winterswijk informatie, advies en biedt hen ondersteuning. Een Vrijwillige Ouderenadviseur gaat bij ouderen thuis op bezoek en kijkt samen met hen naar de vragen of wensen die zij hebben of de problemen waar zij tegenaan lopen. De Voa draagt vervolgens oplossingsmogelijkheden aan. Een Voa informeert en adviseert bijvoorbeeld op het gebied van  wonen, welzijn, zorg en financiën. Ook het begeleiden van een gesprek met de Wmo-consulent, kan een taak zijn van de Voa. Belangrijk is dat de nieuwe Voa interesse heeft in de doelgroep ouderen, een luisterend oor kan bieden en respectvol en betrouwbaar is. De nieuwe Voa krijgt een korte opleiding tot Vrijwillige ouderenadviseur aangeboden.

Samenloop voor Hoop
In Winterswijk wordt op 6 en 7 juli 2019 de eerste SamenLoop voor Hoop gehouden. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelevenement dat symbool staat voor de strijd tegen kanker. Er wordt zo veel mogelijk geld ingezameld voor kankeronderzoek, maar ook worden (ex-) kankerpatiënten in het zonnetje gezet en overledenen herdacht. De SamenLoop voor Hoop is geen wedstrijd, maar een wandelestafette. De wandelteams bestaan gemiddeld uit zo’n 10 tot 15 deelnemers die  24 uur lang wandelen. De teamleden wisselen elkaar af. Er is altijd minimaal één teamlid aan het wandelen, dit staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Het inschrijfgeld van de teamleden en het geld dat elk team ophaalt met hun wandeling, komt geheel ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker van het KWF. Naast de wandelestafette worden er nog allerlei andere activiteiten tijdens de SamenLoop georganiseerd. Zo is er ook een Kaarsenceremonie, waarbij er met kaarsen stil wordt gestaan bij overleden kankerpatiënten, maar ook bij mensen die de ziekte nu hebben.

Om alle activiteiten rondom de SamenLoop voor Hoop in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie op zoek naar diverse vrijwilligers. De organisatie kan nog op allerlei gebieden hulp gebruiken, dus aarzel niet om te informeren.

Heeft u interesse in het hierboven genoemde vrijwilligerswerk? Of bent u nieuwsgierig naar de andere vacatures die we hebben? Mail dan naar het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543 200 026. Of kom langs tijdens het inloopspreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in het Wuh-gebouw, Torenstraat 9.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen