Drie schrijvers met boeiende verhalen naar Winterswijk

8 oktober 2017

WINTERSWIJK – Boekhandel Kramer heeft voor dit najaar drie schrijvers gestrikt die over hun nieuwe werk komen vertellen in het doopsgezind kerkje aan de Torenstraat. Boeiende verhalen over geweld en geluk bij de VOC, een geboren Winterswijkse die tot twee keer toe met kanker werd geconfronteerd en het verhaal van de gewone man door de wereldgeschiedenis heen.

Woensdag 25 oktober: eindredacteur Paul Brood vertelt over ‘Het grote VOC boek’.
Een lezing over de VOC. Dat betekent verhalen over de eerste multimiljonair ter wereld, over ondernemerszin en pioniersgeest, maar ook over geweld en onderdrukking. En over de zoektocht naar geluk, dit jaar het thema van de Maand van de Geschiedenis. Eindredacteur Paul Brood past zijn verhaal aan en gaat ‘op zoek naar het geluk met de VOC’.
Kaarten €10.00 incl. koffie/thee.  info@boekhandelkramer.nl   0543-512173. Aanvang 20.00 uur in het doopsgezind kerkje.

Dinsdag 7 november: Sophia van Sorgen vertelt over haar boek ‘Sophia’.
‘De Achterhoeker’ heet nuchter te zijn (Sophia van Sorgen is geboren in Winterswijk) Sophia combineert die nuchterheid met slimheid en doorzettingsvermogen. Tot twee keer toe kanker overwinnen en dan besluiten het op te schrijven. Dat doet ze op een inspirerende en optimistische manier. Een bijzonder verhaal van een bijzonder Achterhoeks meisje.
Kaarten € 10.00 incl. koffie/thee.  info@boekhandelkramer.nl   0543-512173. Aanvang 20.00 uur in het doopsgezind kerkje.

Donderdag 16 november: Jos Palm vertelt over zijn nieuwste boek ‘De gewone man, een kleine mensheidgeschiedenis’
In de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Schrijver Jos Palm zocht hem op en beschrijft zijn leven door de geschiedenis. We zien hem als slaaf, horige en arbeider en kleine sappelaar. We volgen hem via Waterloo en Verdun, bij Napoleon, Hitler en Stalin. Jos Palm vertelt het verhaal van de gewone man aan de hand van historische bronnen en egodocumenten. Een bijzonder verhaal over gewone mensen. Jos Palm is redacteur bij de VPRO.
Kaarten € 10.00 incl. koffie/thee.   info@boekhandelkramer.nl  0543-512173. Aanvang 20.00 uur in het doopsgezind kerkje.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen