Duofietsen vanaf voorjaar voor iedereen beschikbaar

29 november 2018

WINTERSWIJK – In Winterswijk zijn vanaf komend voorjaar twee duofietsen en een familiefiets beschikbaar voor mensen die fysiek niet (meer) in staat zijn zelfstandig te fietsen. Dat heeft de Winterswijkse Uitdaging bekendgemaakt. De fietsen zullen vanaf een centrale plek in Winterswijk verhuurd worden.
In Winterswijk is de afgelopen maanden volop aandacht geweest voor duofietsen. Bij de fietsvierdaagse was al een duofiets beschikbaar en ook uit andere signalen bleek dat er veel vraag was naar een duofiets. In de gemeente bleken echter nauwelijks tot geen duofietsen beschikbaar voor alle Winterswijkers. De duofietsen die er waren, mochten eigenlijk alleen gebruikt worden door bewoners van de zorgcentra.
Om ook een duofiets beschikbaar te stellen voor andere Winterswijkers, startte Else Klomps met een campagne om dit mogelijk te maken. Zij meldde zich voor ondersteuning bij de Winterswijkse Uitdaging. De campagne bleek  succesvol. Er meldden zich spontaan sponsoren, vrijwilligers en andere organisaties die wilden helpen het plan te helpen slagen. Mede dankzij de inzet van al deze mensen, kunnen Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging nu  meedelen dat er vanaf het voorjaar van 2019 twee duofietsen en een familiefiets beschikbaar zullen komen. Er zal te zijner tijd bericht worden wanneer ze precies gereserveerd en dus ook gebruikt kunnen worden. Vanaf dan kan dus iedereen die dat wil, gebruik gaan maken van een duofiets.

Wie graag een tochtje met een van de duofietsen of de familiefiets wil maken, kan de fiets reserveren via telefoonnummer 0543 200036. Voor verdere inlichtingen kan men ook mailen naar samenrijders@vpwinterswijk.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen