Een krant om naar uit te kijken en plannen voor het nieuwe jaar

29 november 2018

‘Zeg, wanneer komt die krant van jullie weer uit?’ We horen het steeds vaker bij het boodschappen doen, in de kantine of op visites. Inmiddels is het wel redelijk bekend dat de 50+Krant elke twee maanden bij u in de bus valt, al lijkt die tijd daartussen voor sommigen wel heel lang te duren. Hoe jammer dat voor hen ook is, voor ons is dat gevoel een goed teken, want het toont aan dat u de krant als lezer bent gaan waarderen.

Vandaag is het dus weer zover, het laatste nummer van 2018 en alweer de veertiende uitgave in ruim twee jaar tijd. Op het gevaar af naast onze schoenen te gaan lopen, kunnen we gerust stellen dat we een krant hebben neergezet waar elke keer weer nieuwsgierig en met plezier naar uitgekeken wordt. De reportages, interviews en verhalen vormen vaak het gesprek van de dag, sommige mensen bewaren zelfs elke uitgave en regelmatig krijgen we mailtjes van oud-Winterswijkers die graag een postabonnement willen. Zover is het nog niet, maar we sturen tegen portokosten graag een exemplaar toe.

Het begon allemaal ruim twee jaar geleden met een voorzichtige eerste uitgave en intussen zijn we steeds beter gaan ontdekken welk soort verhalen u graag leest. Gesprekken met gewone en markante Winterswijkers, oud-plaatsgenoten die een bijzondere carrière hebben gehad en feiten over Winterswijk die maar weinig mensen kennen, zoals het verhaal over de waterbronnen onder het Strandbad, de reportage uit het Duitse Winterswick en – zoals in deze uitgave – het curieuze huisnummersysteem dat het buitengebied tot een kwart eeuw geleden had.

De 50+Krant wordt gemaakt door een klein enthousiast team, dat altijd op zoek is naar opmerkelijke verhalen, buiten de maalstroom van het dagelijkse nieuws. U als lezer krijgt dat allemaal gratis op uw deurmat. Maar dat betekent niet dat alles als manna uit de hemel komt vallen. Het schrijven en fotograferen, het opmaak- en drukproces en de verspreiding kosten allemaal geld. Dat bekostigen we met advertenties. Gelukkig merken steeds meer bedrijven en instellingen dat de krant ‘gevreten’ wordt, zodat zij graag met hun boodschap in deze uitgave willen staan.

Daarnaast zijn wij afgelopen jaren meerdere activiteiten gaan ontplooien. De 50+Krant heeft nu een veelgelezen website en Facebook- en Twitteraccount. Verder heeft de uitgever van deze krant, Te Loo Media, een geslaagde 50+Beurs gehouden in 2017 en een nog grotere ‘Beurs voor Iedereen’ afgelopen voorjaar. Ook zijn inmiddels meerdere speciale uitgaven verschenen, zoals de Kerstkrant en Verrassend Winterswijk. Onder die titel krijgt u binnenkort ook weer een kerst- en winterkrant. Met die ontwikkeling gaan we komend jaar door. U kunt dus nog meer verrassende uitgaven en activiteiten van ons tegemoetzien.

Tot slot, mensen spreken ons weleens aan over die titel, De 50+Krant. Om maar direct een misverstand recht te zetten, het is dus niet het partijorgaan van Henk Krol en de zijnen. En niet alleen maar met verhalen over en voor ouderen.  Jongeren kunnen de krant net zo goed openslaan zonder het gevoel te krijgen oud te zijn, want er staat voor iedereen genoeg in te lezen. We besteden regelmatig aandacht aan jong-volwassenen met een mooi verhaal. Al zult u er niet snel een verhaal over zuigelingenvoeding of een tienerrubriek in aantreffen, want dat zou met zo’n titel toch wel een beetje raar staan.

Wij hopen dat u, jong of oud, allemaal weer veel leesplezier aan deze editie beleeft en wensen u gezellige feestdagen en het allerbeste voor 2019!

 

Franz te Loo, uitgever De 50+Krant, namens het hele team.
PS En als u een leuk verhaal heeft of een bijzonder iemand kent, mail ons gerust met uw tip: redactie@devijftigpluskrant.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen