Electrocar Marga Klompé rijdt nu ook op zondag

10 april 2018

WINTERSWIJK – De electrocar in Winterswijk van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé gaat voortaan ook op zondag rijden. Het laagdrempelige vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit was al beschikbaar van maandag tot en met zaterdag, maar is zo’n groot succes dat er nu ook op zondag gereden gaat worden.  Daar is een vrijwilliger voor gevonden die als chauffeur dienst doet. De electrocar in Winterswijk is bedoeld voor bewoners van de verzorgingshuizen van Marga Klompé die bijvoorbeeld naar de dokter, kapper, winkel of op visite willen en voor mensen in de wijk die komen eten bij een van de tehuizen van de stichting. De vraag naar vervoer met de electrocar is inmiddels zo groot dat er behoefte is aan een tweede electrocar. Of die er komt is nog niet bekend. De plannen daarvoor moeten nog worden gemaakt, aldus de stichting.

Het succes van de electrocar, die sinds april 2016 in Winterswijk rondrijdt, zit ‘m volgens de zorginstelling in veel dingen. “De laagdrempeligheid, de flexibiliteit, de chauffeurs, de vrije gift”, zegt een woordvoerster. “Het werkt ook heel gemakkelijk, je kunt gewoon de chauffeur bellen. De chauffeurs spelen ook een belangrijke rol in het succes. Het zijn vaste gezichten, zo ontstaat er een vertrouwensrelatie. Ze zijn ook flexibel. Stel iemand moet even naar de bank, dan wachten ze wel eens even als dit kan. De bewoners vinden het erg leuk. Bewoner en chauffeur hebben vaak plezier samen. Het is makkelijk voor kleine ritjes, ze worden van deur tot deur gebracht en een rollator of opvouwbare rolstoel kan ook mee. Er kunnen drie passagiers in. Mensen die wat moeilijker op pad konden, door een beperkte mobiliteit, hebben nu weer mogelijkheden. Dat is natuurlijk erg fijn.”

De electrocar beleeft nu in de hele Achterhoek een ware opmars. De elektrische karretjes rijden inmiddels in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo, Lichtenvoorde en binnenkort ook Groenlo.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen