Erepenning voor wethouder Rik Gommers bij afscheid

23 juni 2018

WINTERSWIJK – Bij zijn afscheid als wethouder heeft Rik Gommers de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk gekregen. Burgemeester Joris Bengevoord overhandigde de erepenning gisteren tijdens de afscheidsreceptie in Theater De Storm.
Rik Gommers was van 15 juni 2006 tot 19 juni 2018 wethouder voor Winterswijks Belang (WB). In die twaalf jaar heeft hij zich volgens de gemeente ‘op een meer dan gemiddelde manier en met zeer veel passie’ ingezet voor de beleidsterreinen ruimtelijke ordening, economie (industrie), verkeer en vervoer, duurzame energie, milieu, kunst, cultuur en erfgoed. Naast deze portefeuille heeft Gommers in zijn eerste termijn collega-wethouder Ben Uffink (PvdA) en in zijn tweede termijn burgemeester Thijs van Beem langdurig vervangen tijdens hun ziekte.

De gemeenteraad heeft besloten Rik Gommers bij zijn afscheid de hoogste gemeentelijke onderscheiding toe te kennen “als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de professionele wijze waarop hij als bestuurder invulling heeft gegeven aan het ambt van wethouder van de gemeente Winterswijk”, aldus de tekst op de oorkonde.

Erepenning 
De gemeenteraad heeft de erepenning van de gemeente Winterswijk op 29 mei 1980 ingevoerd. De raad kan de erepenning als blijk van waardering en dankbaarheid toekennen aan inwoners en niet-inwoners die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Winterswijk. De erepenning bestaat uit een legpenning met inscriptie en een oorkonde.

De laatste keer dat de erepenning werd uitgereikt was op 23 februari 2017 aan oud-burgemeester Thijs van Beem bij zijn afscheid van de gemeenteraad. Op 22 juni 2016 kreeg de Joodse schrijfster Johanna Reiss een erepenning. Op 6 januari 2014 ontving Wim van Krimpen een erepenning voor zijn inzet bij de realisatie van Villa Mondriaan.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen