Exportsucces voor Winterswijkse fabrikant 3D-printers

6 juli 2018

WINTERSWIJK/MÜNCHEN – De Winterswijkse bouwer van 3D-printers Opiliones 3D heeft een betonprinter geleverd aan afdeling Baustoffe und Materialprüfung van de Technische Universiteit München. Het concept van deze 3D-printer is een puur Achterhoekse ontwikkeling.

Opiliones 3D ontwikkelde de betonprinter vorig jaar onder de naam ‘Project Next’ samen met een aantal Achterhoekse bedrijven en het Graafschap College. Met het apparaat kunnen betonnen bouwdelen worden geprint in elke gewenste vorm, met als gevolg veel artistieke vrijheid en besparing van materiaal.

Tijdens de presentatie van de betonprinter in oktober was Daniel Weger van de Ingenieurfakultät Bau Geo Umwelt aan de Technische Universiteit München een van de aanwezigen. Hij zag de mogelijkheden om met een 3D-printer een gebouw uit duurzame en hanteerbare vormvrije delen op te kunnen bouwen.

De plannen van de Technische Universiteit München resulteerden in de keuze voor de Opiliones Beton 3 Printer. Eind juni 2018 heeft Opiliones deze printer geleverd en geïnstalleerd op de afdeling Baustoffe und Materialprüfung van de universiteit in München.

Samen met verschillende innovatieve partners voor de bouw uit de Achterhoek, verenigd in stichting Pioneering, zet Opiliones inmiddels stappen om dit “puur Achterhoekse” printconcept de weg te laten vinden naar bouwend Nederland.

Opiliones is een van de partners van het 3DXperience Centrum op het Beatrixpark. Daar wordt bijna maandelijks een 3D Café georganiseerd. Hierbij kunnen ondernemers, onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden kennismaken met de ontwikkelingen rondom 3D printen.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen