Expositie ‘Max is weer thuis’

2 mei 2019

WINTERSWIJK – Onder de titel ‘Max is weer thuis’ start binnenkort een tentoonstelling met het werk van Max van Dam. Die tekeningen en schilderijen zijn van 14 oktober 2018 t/m 19 maart 2019 te zien geweest in Wlodawa – bij Sobibor – in Polen.
Daar vormde de tentoonstelling een onderdeel van de herdenking van de grote opstand, zeventig jaar geleden, in het  vernietigingskamp Sobibor. De Winterswijkse en joodse kunstenaar Max van Dam werd daar kort voor die opstand vermoord. Speciaal voor die tentoonstelling in Wlodawa werd een veertigtal werken voorzien van nieuwe lijsten en speciaal ontspiegeld museumglas.
Onlangs keerde deze collectie terug in Winterswijk. Daarvan wordt een kortlopende tentoonstelling ingericht in de Wereld van Wenters in de Meddosestraat 38. De opening vindt plaats op vrijdag 10 mei. Vanaf die dag is de tentoonstelling voor het publiek geopend en te bewonderen t/m 30 juni. De Wereld van Wenters is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Inmiddels loopt in de Museumfabriek t/m 23 mei een expositie van portrettekeningen van leerlingen van vier basisscholen. De leerlingen hebben zich tijdens een workshop door Ine Bolk laten inspireren door tekeningen van Max van Dam. De Museumfabriek is gevestigd op Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 en is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 uur.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen