Expositie Piet te Lintum in Wereld van Wenters

19 september 2019

WINTERSWIJK – Van 4 oktober t/m 28 december is  in museum de Wereld van Wenters in de Meddosestraat een expositie te zien van schilderijen van de bekende schilder Piet te Lintum. Te Lintum, geboren te Aalten in 1909 en overleden in Winterswijk in 1985, was een columnist, illustrator, tekenaar en kunstschilder. Hij heeft een groot aantal landschappen en dorpstaferelen geschilderd in de Achterhoek. Hij wordt daarom ook weleens de “schilderende ambassadeur van de Achterhoek” genoemd. Vanaf zijn 18e jaar volgde hij lessen op de Kunstnijverheidsschool te Arnhem, de Rotterdamse Kunstacademie en de Rijksschool voor Kunstnijverheid te Amsterdam. Wat zijn stijl betreft werd hij beïnvloed door de Haagse School, die in de laatste decennia van de 19e eeuw kunstschilders als Anton Mauve, Jozef Israëls, Jacob Maris en Hendrik Mesdag voortbracht.
Te Lintum produceerde enorm veel op de bovengenoemde kunstzinnige gebieden en een bescheiden gedeelte daarvan zal te zien zijn op de tentoonstelling in de Wereld van Wenters. Het zullen niet alleen schilderijen zijn uit het depôt van Vereniging Het Museum, maar ook werken uit de privécollecties van familieleden.
De officiële opening van de tentoonstelling is op vrijdag 4 oktober om 15.00 uur. Museum de Wereld van Wenters is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en op koopzondagen van 11.00 tot 17.00 uur . Speciaal voor deze expositie zal het museum ook op zondag 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur geopend zijn.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen