Extra handjes gevraagd

28 september 2018

WINTERSWIJK – Na de zomer zijn er weer allerlei organisaties op zoek naar vrijwilligers. Hieronder een greep uit het huidige aanbod vrijwilligerswerk:

Begeleider zwemmen
De Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek zoekt begeleiders die mensen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen helpen bij het zwemmen of in de kleedkamer.

Duofiets en een vismaatje
Estinea is voor een van haar cliënten op zoek naar iemand die houdt van vissen en het leuk lijkt om met deze bewoner af en toe te gaan vissen. Een andere bewoner geniet erg van fietsen, maar kan dit niet alleen en daarom wordt gezocht naar iemand die samen met deze bewoner met de duofiets op pad wil gaan.

Onderhoud veld Kynologen Club
De Kynologen Club is op zoek naar iemand die het veld waarop getraind wordt kan onderhouden. Het is daarbij belangrijk dat de nieuwe vrijwilliger van honden houdt.

Activiteitenboswachter
Vereniging Natuurmonumenten zoekt een activiteitenboswachter die het leuk lijkt om bij excursies en evenementen te helpen of deze te organiseren.

Stichting Boerengoed
De Stichting Boerengoed verzamelt, conserveert en herstelt cultuurhistorische zaken op het gebied van landbouw. De stichting is op zoek naar diverse vrijwilligers.Zo worden er handige Harry’s gevraagd voor het onderhouden en repareren van diverse werktuigen. Er zijn ook culinaire Betsy’s nodig voor diverse kookactiviteiten en ook zijn mensen die willen helpen tijdens evenementen die de stichting organiseert van harte welkom.

Buiten Actief
Buiten Actief is een nieuwe sportgroep waar 60-plussers buiten bewegen. De lessen worden in eerste instantie op maandagochtend gegeven. Buiten Actief is op zoek naar vrijwilligers die bij de lessen willen assisteren. De nieuwe vrijwilliger moet sportief, sociaal en creatief zijn.

Maatjes
Bij het Vrijwilligerspunt zijn diverse verzoeken voor een maatje ingediend. Zo is iemand, gebonden aan een rolstoel, op zoek naar een maatje die mee wil gaan fietsen of wil helpen met boodschappen doen.
Een andere mevrouw is op zoek naar een maatje die af en toe op bezoek komt en iets gezelligs met haar wil doen. Dat kan van alles zijn: een praatje maken, een spelletje doen, een kopje koffie drinken of een wandelingetje maken.
Voor een bedlegerige man wordt gezocht naar een maatje die hem een middag gezelschap wil houden en bijvoorbeeld de krant voor wil lezen. Zo krijgt zijn vrouw de ruimte om even iets voor zichzelf te gaan doen.

Vrijwilliger politiebureau Winterswijk
De politie Winterswijk is op zoek naar enthousiaste mensen welke  willen helpen bij het ontvangen van burgers in het politiebureau te Winterswijk, het begeleiden van burgers in het politiebureau, het gastvrij ontvangen van burgers met koffie en nog diverse andere leuke werkzaamheden. De inzet zal 4 tot 8 uur per week zijn en wordt in onderling overleg bepaald. De werkzaamheden zullen in uniform uitgevoerd worden en je dan ook officieel aangesteld worden als (vrijwillig) ambtenaar.

Heeft u interesse in een van bovenstaande vrijwilligersfuncties of bent u nieuwsgierig naar andere vacatures? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 520 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Of kom langs tijdens het spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen